hur man hanterar smärta i testiklarna

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-14
Praktiskt taget alla män och pojkar upplever smärta i sina testiklar vid något tillfälle. Merparten av tiden smärtan är inte stor, har en lätt identifierbar orsak och snabbt löser . Testiklarna är mycket känsliga organ och smärta kan hända från att ens en mindre skada . Vissa testikelsmärta är allvarlig , dock , och kräver omedelbar läkarvård , speciellt hos pojkar och unga män ( detta beror på möjligheten att testiklarna inte kan ha bildats på rätt sätt eller ned korrekt ) .

I denna artikel kommer jag att hjälpa dig att förstå vad som orsakar smärta i testiklarna , hur du kan skilja mellan mindre och svår smärta och vad som behöver göras åt det .

Du behöver :
En grundläggande förståelse av struktur och funktion i testiklarna
. Fastställande av skillnaden mellan lätt och svår testikel smärta .
Att känna de åtgärder som krävs i alla fall av testikel smärta


1
Förstå att testiklarna är en viktig del av det manliga reproduktiva systemet . dessa två organ , något mindre än en golfboll hos vuxna , finns i en säck ( pungen ) och de hänger nedanför ****. De producerar spermier som blandas med andra vätskor för att spermierna att vara lönsamt för den manliga reproduktiva roll . En av anledningarna testiklarna externt hänga från kroppen är att möjliggöra en svalare miljö temperatur för att bistå i denna process .
2 .
Var medveten om att en av de vanligaste orsakerna till testikeln smärta är trauma . Det trauma kan vara en direkt slag mot orgeln (er ) eller långvarig kompression av testiklarna från aktiviteter som cykling , infektioner eller akuta fysiologiska förhållanden.
3 .
Inse att som en allmän regel kan testikeln smärta till följd av " direkta blåsa " trauma vara mycket smärtsamt , men har en klart identifierbar orsak. Dessutom börjar smärtan att avta snart efter den traumatiska händelsen och verkar bli bättre på egen hand och under en kort tid (mindre än 1 timme ). Många gånger är grundläggande symtomkontroll allt som behövs för att lösa problemet . Vila, over-the-counter , mild smärtstillande , en Suspensoirn att stödja testiklar och känslomässiga komfort är alla sätt att normalt hjälpa till att lösa problemet .
4 .
Var medveten om att smärta till följd av infektioner ( vanligtvis hos sexuellt aktiva män ) tänds långsamt och framskrider långsamt . Orsakerna till denna typ av smärta kan vara mot sexuellt överförbara infektioner som klamydia eller inflammation i testikeln ( epididymit ) . En vårdgivare behöver för att bedöma , diagnos och behandla dessa infektioner för att lindra smärtan , förhindra ytterligare skador och återställa hälsa.
5 .
Tänk uppkomsten av testikelcancer smärta som är plötslig och svår att vara en ytterst brådskande medicinska problem tills motsatsen bevisats. Plötslig och svår smärta kan vara ett resultat av testikeltorsion där testikeln vrider plötsligt och skär av blodtillförseln till orgel . Detta är ALLTID en medicinsk nödsituation. Med uppkomsten av smärta livskraft klockan börjar ticka . Om en torsion inte är medicinskt eller kirurgiskt lösts inom fyra timmar efter den startar , kan testikeln måste avlägsnas , vilket kan påverka fertiliteten . Dessutom kan obehandlad torsion leda till bristningar i testikeln , vilket kan resultera i svår sjukdom och dödsfall .

tips och varningar


 • alla män bör veta om de olika typerna av testikel smärta och vilka typer av vård kan behövas .
 • Män bör också lära sig att undersöka sina testiklar regelbundet Testikulär Själv tentamen eller TSE. Om en pojke eller ung man finner något oroväckande , bör han diskutera sina slutsatser med en vuxen han känner sig bekväm med .


 • Previous:nothing Next:tecken och symtom på herpes på livmoderhalsen

  Relaterade artiklar


 • perioder efter IUD avlägsnande
 • NuvaRing instruktioner
 • hur man kan integrera reproduktiv hälsa till länder
 • hur man använder en kräm med arginin
 • kostnadsfri hjälp för tidig utlösning
 • biverkningar av RU- 486
 • vad är en preventivmedel svamp ?
 • nuvo ring biverkningar
 • hur man bygger spermieantal
 • farorna med p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com