hur man styr hormoner under puberteten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-04
Som pojkar och flickor växa , upplever de interna och externa förändringar i deras kroppar . Dessa förändringar innebär att tillväxten av kroppsdelar , akne , sexuell stimulering , humörsvängningar och många fler . Hjärnan frisätter hormoner att utlösa början av puberteten . Dessa hormoner orsaka förändringar pojkar och flickor erfarenhet , vilket naturligtvis är mycket olika för varje kön . Det är viktigt att bekanta dig med dessa förändringar så att du kan mer effektivt kontrollera dessa hormoner

pubertet hos flickor


1 .
Bekanta dig med din kropp kommer att förändras och förstå de flesta tonåringar upplever samma sak . Detta kommer att minska otryggheten . Flickor i åldern 10 och 13 börjar märka mer kurvor , växande bröst , viktuppgång, mer hår , luktar annorlunda och mer . Kämpa inte dessa förändringar och inte försöka kontrollera din vikt än genom att äta näringsrik mat och motionera. Detta är en besvärlig tid för alla och det kommer att jämnas ut. Bara ha tålamod .
2 .
Välkommen till ditt första perioden. En flicka s första period är ofta alarmerande och pinsamt , men lita på att varje kvinna utsatt för eller har upplevt vad du går igenom . Det är normalt och vanligtvis varar fem till sju dagar . Detta kommer att äga rum om två och ett halvt år efter att brösten börjar utvecklas . Var beredd med rätt feminina produkter och utbilda dig själv om uppgifter om din första tid så att du kan vara redo när det kommer .
3 .
Bli utbildning om sex , om farorna med oskyddat sex och allvar tonårsgraviditeter . När den första perioden äger rum , är det möjligt att bli gravid. Bestäm om du vill öva avhållsamhet ( att avstå från sex) . Om du bestämmer dig för att ha sex , lära sig om säker sex och hur du skyddar dig och din partner .
4 .
Utbilda dig själv . Om du är en tonårig flicka har ändrats , ställa så många frågor som du så kan du kan lära dig mer om din kropp och dig själv .

Puberteten i Boys


1 .
bekanta dig med hur din kropp förändras och förstå de flesta tonåringar upplever samma sak . Detta kommer att minska otryggheten . Mellan åldrarna 13 och 15 kommer pojkar märker förändringar som inkluderar akne , tillväxt av kroppsdelar , oväntade erektioner , hår och muskeltillväxt och mycket mer. Var beredd på hur kroppen kommer att förändras.
2 .
dela dina känslor med någon . Puberteten för pojkar ger humörsvängningar, back-och-tillbaka känslor och osäkerhet . Om inte behandlas , kan dessa känslor tas ut på föräldrar , syskon, klasskamrater , eller på andra sätt . Att lära sig att dela känslor är en viktig del av att växa upp och kan i hög grad skära ned på din aggressivitet och varierande känslor . Du kommer bli förvånad över vad enkla och effektiva verbal kommunikation kommer att göra för ditt förnuft .
3 .
Sök svar om sex . Ta reda på varför du har drifter och lära hur man bäst att kontrollera dessa drifter. Inse att tonåriga sex kan leda till graviditet . Ju mer du vet , desto färre misstag du gör .
4 .
Ställ frågor om puberteten . Puberteten är en tuff tid för varje ung pojke och ju mer utbildning man har, desto lättare är det att hantera . Bestämde sig för att vara tonåring som uppmuntrar och informerar dina kamrater .


Previous:nothing Next:abortframkallande effekter av p-piller

Relaterade artiklar


 • struktur i det reproduktiva systemet
 • Hur du tar p-piller kontinuerligt utan avbrott
 • dyspareuni behandling
 • preventivmedel teknik
 • komplettera fakta för Endowmax
 • biverkningar av iucd
 • effekterna av preventivmedel implantat på libido
 • alternativa preventivmedel
 • vad som väntar på den första reproduktionsendokrinologi utnämning
 • risker för IUD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com