långsiktiga effekter av testosteron injektioner

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-05
Testosteron är ett hormon som mäns kroppar producera för att hjälpa till att bygga och underhålla bentäthet , muskelmassa och styrka och att främja spermieproduktionen och sexlusten . Dessa är de resultat som idrottare , kroppsbyggare och åldrande män ( vars testosteron sjunker ) vill när de injicerar syntetiskt testosteron eller genomgå testosteron terapi. Hormonet finns som en injektion , plåster eller gel , enligt Mayo Clinic . Användning av syntetiskt testosteron kan leda till mindre och allvarliga och långsiktiga biverkningar

mindre biverkningar

Mayo Clinic rapporterar följande relativt mindre biverkningar av testosteron terapi . hudreaktioner , vätskeretention, skallighet , utvidgade bröst , testikelcancer krympning . och akne

sömnapné

Enligt Mayo Clinic , en del män som genomgår testosteronbehandling utveckla sömnapné . Personer med sömnapné har svårt att få tillräckligt med vila, eftersom de sluta andas flera gånger under natten , vilket får dem att ständigt vakna .

Heart Disease

Mayo Clinic noterar också att , om den inte behandlas , sömnapné kan leda till hjärtsjukdomar . Ett annat resultat av testosteronbehandling , en ökning i produktionen av röda blodkroppar i kroppen , också kan leda till hjärtsjukdomar .

Cancer

Enligt Drugs. com , höga doser av en androgen --- ett hormon som påverkar tillväxt och utveckling av det manliga reproduktiva systemet --- såsom testosteron tagit över en lång period kan leda till utveckling av adenom (levertumörer ) , hepatocellulär cancer ( levercancer ) och peliosis hepatis ( en allvarlig kärlsjukdom ) . Mayo Clinic rapporterar att även om det ännu inte har tillräckligt med forskning i ämnet , höga testosteron nivåer också i teorin sätta män i riskzonen för prostata problem , bland annat utvidgningen och cancer.

Bentäthet

Ett potentiellt positiva Effekten av långvarig användning testosteron är en ökning av bentäthet hos män , oavsett ålder , som har låga testosteronnivåer naturligt , enligt resultaten av " långsiktiga effekter av testosteronbehandling på benmineraltäthet i hypogonadala män , " en rapport som publicerades i The Journal of Clinical Endokrinologi och metabolism 1997.

Previous:nothing Next:injektioner för behandling av impotens

Relaterade artiklar


 • är det möjligt att bli gravid medan du tar sockerpiller ?
 • när du ska ta preventivmedel
 • naturlig födelsekontroll alternativ
 • Hur förlorar du i vikt med PCOS ?
 • Hur är trichomoniasis behandlas på en man ?
 • hur man startar en ny förpackning med p-piller den första veckan
 • Vilka är de funktioner könshår ?
 • hur man använder penis utvidgningen enheter
 • tecken på HEp C-infektion
 • Vilka är riskerna med östrogen preventivmedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com