långvarig användning av preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-15
Första godkända av Food and Drug Administration 1960 har preventivmedel revolutionerat livet för kvinnor , ge dem ökad makt över sin reproduktiva cykler . När nya former av preventivmedel införs varje år , kvinnor har fler alternativ att välja på och fler frågor om effekterna av långvarig användning . Nya bevis släpps som ger kvinnor en bättre känsla för de risker och fördelar av långvarig användning av preventivmedel

Planera Efter Preventivmedel

En viktig fråga för kvinnor om långvarig användning av preventivmedel är huruvida det kommer att påverka deras fertilitet efter avslutad medicinering. Efter att ha ordinerats åt mer än 50 år , läkare är övertygade om att alla ingrepp med föreställning är bara på kort sikt .

Längden infertilitet kommer att variera beroende på förlossningen som används kontrollmetod . För p-piller , är två till tre månader i genomsnitt , sträcker sig upp till sex månader . För kvinnor som använder Depo-Provera och liknande mediciner , kan det ta sex månader till ett år att bli gravida . Som preventivmedel stoppar ägglossning , det tar denna tid för kroppen att komma tillbaka till en normal menstruationscykel .

Det är också viktigt att notera att den tid preventivmedel användes har ingen känd korrelation till kroppens återupptagande av en vanlig cykel .

Viktökning

En populär missuppfattning som leder många kvinnor att undvika hormon preventivmedel är att viktökning är oundviklig . Vetenskapen har i stort sett krossat detta under de senaste åren , som de nyare , låg dos piller , har patche och skott visats göra någon märkbar skillnad .

Istället läkarna nu tror att någon viktökning ( eller förlust , Vilket också redovisas ) är relaterad till hormoner " inverkan på humör och därav beteendemässiga förändringar . Vissa kvinnor rapporterar en ökad känslor av depression , som sedan kan leda till överätande eller brist på aptit . När dessa kvinnor slutar ta piller , deras avkastning humör till det normala , precis som sina matvanor , och de ofta gå ner i vikt .

Preventivmedel och Cancer

En av de största oro kvinnor har är om inte långvarig användning av resultat preventivmedel i en högre frekvens av cancer . Flera studier har resulterat i motsägelsefulla fakta om effekten av hormonet preventivmedel om cancerfall , bränslepåfyllning kvinnors rädsla .

Bröstcancer är oftast kopplat till ökad risk , men ökningstakterna är marginella och 10 år efter upphörande av preventivmedel , en kvinnas risk återgår till det normala . Preventivmedel har visat sig signifikant minska risken för äggstockscancer och livmodern cancer , medan en något ökad risk för lever -och livmoderhalscancer. Men i relation till livmoderhalscancer är ökningstakterna även kopplad till humant papillomvirus (HPV ) , så direkt korrelation till preventivmedel användning inte kan fastställas. Ytterst rekommenderar National Cancer Institute att fördelarna av hormon preventivmedel kraftigt uppväger risken.

Previous:nothing Next:kosttillskott för att öka sexlusten hos män

Relaterade artiklar


 • Vad är bröst knoppar ?
 • herpestecken hos nyfödda barn
 • användning av Depo Provera
 • Hur du tar p-piller kontinuerligt utan avbrott
 • Vilka är fördelarna med låga testosteronbehandling ?
 • hur man kan förbättra kvinnliga libido
 • kan genitala akne föras ?
 • humant papillomvirus infektioner
 • hur man tillämpar en personlig smörjmedel
 • hur man köper en Hitachi massager
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com