vad är den tidigaste tidpunkt efter din period du kan bli gravid ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-11
Tekniskt är det möjligt för en kvinna att bli gravid vid någon tidpunkt under hennes menstruationscykel , men det är mest troligt att en kvinna blir gravid i mitten av menscykeln . Det beror på många variabler , inklusive fysiologi av hennes kropp , hennes hormoner och hennes individualiserad cykel

Kvinna menstruationscykeln

En kvinna har en menstruationscykel varje månad . Menstruation ( eller blödning ) varar fem till sju dagar . När den är klar , bygger den kvinnliga livmoder ett foder . Detta foder kan eventuellt skydda och stödja ett befruktat ägg.

Ägglossning 101

Under kvinnans menstruationscykel , hennes äggstockar släppa ett ägg . Denna process kallas ägglossning . En kvinna behöver ägglossning för att bli gravid . Ägglossningen äger rum runt halvvägs i kvinnans cykel . Om en kvinna har en 28- dagars cykel , till exempel , är ägglossning kan inträffa runt dag 14 . Därför är dag 14 hennes bästa chans att bli gravid . Den första dagen av hennes tid är den första dagen i hennes cykel , och hon borde räkna dagar därifrån .

Gödsling

När en man och en kvinna har samlag och mannen får utlösning , går hans sperma hennes vagina . Sperm måste uppfylla ägget för att befruktning skall kunna uppnås. Den enda gången detta kan uppstå är efter ägglossningen , när ägget rör sig genom äggledarna till livmodern . Om befruktning inte sker , är obefruktat ägg skjul tillsammans med livmoderslemhinnan under nästa menstruation . Annars kommer befruktningen börjar när det befruktade ägget fäster i livmodern .

Graviditet

Graviditet är mest sannolikt att uppstå när samlag sker antingen precis före ägglossningen eller omedelbart efteråt , eftersom ett obefruktat ägg som endast kan överleva i 24 timmar . Även spermier kan teoretiskt leva i fem dagar , är hållbarhetstiden vanligtvis två till tre dagar .

Fastställande Din personliga Ägglossning

Enligt Eugene Ellis , MD , Fellow vid American College of obstetriker och gynekologer , är det mer möjligt för en kvinna att bli gravid var som helst från dag sju till dag 20 i hennes cykel , men det är mest sannolikt att göras mellan dag 12 och dag 16 . Eftersom kvinnor är inte robotar , kan honor inte förlita sig på statistiska uppgifter för att fastställa individuella ägglossning . En kvinna bör ta notis om antalet dagar i hennes cykeln för att lokalisera den dag som infaller precis i mitten . Den dagen ( plus eller minus en dag ) är hennes särskilda ägglossning sortiment . Hon kan också observera henne ansvarsfrihet . Graviditet är möjligt helst hon släpper vit flytning från hennes vagina . Hennes chanser att öka , men när ansvarsfrihet har samma konsistens som en äggvita .

Testning för ägglossning och /eller graviditet

Om en kvinna behöver hjälp utifrån för att avgöra när hon är mest sannolikt att bli gravid , over-the Receptfria ägglossning kit säljs nu . Hon kan också lita på basal testning eller naturlig familjeplanering metoder . För att verifiera en graviditet , kan hon köpa ett graviditetstest . Eller, om hon missar sin tid , kan hon boka tid med henne gynekolog för en läkarundersökning och ett blodprov .

Previous:nothing Next:intakt dilatation & extraktion medicinska ingrepp

Relaterade artiklar


 • humant papillomvirus information
 • hur man byter preventivmedel
 • hur man kan minska manlig impotens
 • myrena biverkningar
 • kreativa sätt att undervisa om preventivmedel
 • hur man kan bli av små genitala vårtor snabb
 • vad är Alesse bra för ?
 • hur man blir gravid då du har en period
 • klimakteriet & palpatations
 • sterilitet symptom för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com