Gardasil varningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-26

Du behöver:
Dricksvatten
. Livsmedel som innehåller mycket zink (beskrivs nedan) .
Livsmedel som innehåller mycket lykopen (beskrivs nedan) .
Kosttillskott innehållande zink , lykopen , Saw Palmetto , Horny Goat Weed , arginin .

Gardasil ( kvadrivalent humant papillomvirus [ typ 6 , 11, 16 och 18 ] rekombinant vaccin ) är en injicerbara vaccin för att skydda mot mänskliga papillomvirus , eller HPV . HPV orsakar de flesta men inte alla fall av livmoderhalscancer . Den Gardasil vaccin rekommenderas för flickor och unga kvinnor ( i åldern 9 till 26) innan de blir sexuellt aktiva och potentiellt komma i kontakt med vissa typer av HPV . Unga kvinnor som redan är sexuellt aktiva kan fortfarande dra nytta Gardasil , som den fortfarande kan skydda mot HPV-typer har de inte varit utsatta för . Gardasil kan orsaka läkemedelsinteraktioner , risker graviditet , och allergiska reaktioner. Prata med din läkare för att avgöra om Gardasil är rätt för dig .

Läkemedelsinteraktioner

Gardasil kan interagera med andra läkemedel. Gardasil kan inte rekommenderas om du tar antikoagulantia ( heparin , warfarin , Waran ) , immunosuppressiva läkemedel eller vissa mediciner biologiska . Gardasil kan även interagera med kortikosteroider ( kortison , hydrokortison , prednison, prednisolon ) och med andra vacciner . Tala om för din läkare om alla mediciner som du tar för att vara säker på att du säkert kan använda Gardasil vaccinet .

Kontraindikationer

Gardasil HPV-vaccination rekommenderas inte under graviditet , eftersom hela riskerna med dess användning är ännu inte kända . Det är inte heller känt om Gardasil överförs via bröstmjölk . Om du ammar eller planerar att be din läkare om du ska använda Gardasil under denna tid . Gardasil rekommenderas inte heller för personer med blödningsrubbningar ( t. ex. blödarsjuka ) eller för dem som för närvarande tar antikoagulantia-blödning under huden och i muskeln kan förekomma . För dem med nedsatt immunförsvar på grund av hiv , aids , cancer , eller immun-undertrycka läkemedel kan Gardasil vaccinet inte är lika effektiva .

Allergier och biverkningar

Det finns en liten risk för liv-hotande allergisk reaktion med något vaccin . Berätta för din läkare om eventuella allergier du har. Svimning har också rapporterats efter det att Gardasil vaccinet gavs till vissa individer . Efter en Gardasil injektionsvätska , är patienten ofta observeras under 15 minuter för att säkerställa att skada på grund av svimning inte förekommer . De vanligaste biverkningarna efter en Gardasil vaccination är svullnad , blåmärke eller rodnad vid injektionsstället. Huvudvärk , feber och kräkningar kan också förekomma.

Gardasil och HPV

Gardasil är ett förebyggande vaccin . Det är inte avsett för behandling av genitala vårtor , livmoderhalscancer eller förcancerutväxter . Gardasil kommer inte att bota en HPV- infektion , kommer inte heller att bota genitala vårtor eller förbättra symtomen vid genitala vårtor . Den Gardasil Vaccinet skyddar mot HPV- typerna 6 , 11, 16 och 18 , men skydd mot andra typer av HPV är inte indicerat . Gardasil är inte avsedd att ersätta rutinmässig screening för livmoderhalscancer .

Previous:nothing Next:kosttillskott för att öka sperma produktionen

Relaterade artiklar


 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • skälen till förstorad prostata körtlar
 • hur man köper kondomer om du är en tonåring
 • acai för viktminskning i klimakteriet
 • hur man blir gravid efter Depo skott
 • hur man ska behandla erektil disfunction
 • Definitionen av afrodisiaka
 • kan du få vårtor från HPV-virus ?
 • Kan man bli gravid direkt efter mensen slutar?
 • stadier av manliga könshår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com