menstural cykel & hormonnivåer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-10-24
En kvinnas menscykel inleds under sina tidiga tonåren och slutar under en medelålders kropp förändras kallas klimakteriet . Menstruationscykler inträffar varje månad och att kvinnor kan bli gravida genom att skapa ett foder i livmodern för att stödja tillväxten av ett foster . När detta foder är inte nödvändigt , vissa hormonnivåer minska , orsakar detta foder att kasta och kastas utanför kroppen

follikelstimulerande hormoner

Follikelstimulerande hormoner , så kallade FSH , produceras av kvinnans hypofysen under början av cykeln . Jobbet med FSH är att förbereda äggstockarna för ägglossning . FSH är också ansvarig för att utlösa höga halter av östrogen och progesteron hormoner , som bygger upp livmodern fodret precis innan menstruation . En förhöjd FSH -nivå under varje cykel innebär att det inte har skett någon ägglossning och därmed kroppen kommer att fälla livmodern fodret .

luteiniserande hormoner

Hypofysen också producerar luteiniserande hormon , som är mest ansvarig för att tillåta en kvinnans ägg på skvalp genom väggen i äggstockarna och glida ner i äggledaren för potentiella befruktning . Detta sker under mitten av cykeln , när luteiniserande hormon nivå är som störst . Detta hormon nivå kommer att minska under menstruationscykeln eftersom inga fler ägg är nödvändiga.

Östrogen

Den östrogen är den första hormon nivå för att öka under början av menstruationscykeln . Enligt gynekolog Marcelle Pick of kvinna till kvinna , är östrogen på sin högsta nivå under ägglossningen perioden ( mitten av cykeln ) och minskar för de närmaste dagarna . Hårsäckarna produceras av follikelstimulerande hormon release östrogen i kroppen under en normal period .

Progesteron

Progesteron -nivåerna är förhöjda till höger efter östrogen nivå börjar sjunka . Detta sker mellan dag 14 och 17 i genomsnittlig cykel . Huvudsyftet med progesteron är att skapa en fruktbar miljö för fostret och förhindra för tidig menstruation . Kvinnor kan också märka sin kroppstemperatur ökar under perioder av förhöjda progesteron .

Testosteron

äggstockarna och binjurarna är ansvariga för att utsöndra förhöjda nivåer av testosteron under ägglossningen period av menstruationscykeln . Detta hormon står för kvinnlig libido och anses delvis ansvarig för gnistbildning ökat intresse för sex varje månad . Kvinnor kan märka ökad energi under denna period av cykeln och humörsvängningar kan uppstå under också.

Previous:nothing Next:hur man använder en vanlig massageapparat som en personlig massager

Relaterade artiklar


 • farorna med Nuva ringen
 • om Ägglossningstest
 • Hur länge har du att ta preventivmedel innan det är effektivt ?
 • hyperpigmentering preventivmedel avhjälpa
 • hur man utarbetar efter hysterosalpingogram
 • hur man gör afrodisiakum parfym
 • Hur man använder en kondom damer
 • Hur är genitala vårtor kontrakterade ?
 • vad är prostata släppa ?
 • sätt att öka en hanar spermieantal utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com