hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-20
Tonåren kan vara stressigt när unga människor söker sin plats i världen. Testa gränser är ett sätt att tonåringar kan hävda sitt oberoende och tillgodose deras kuriosa. Även tonåring dricker inte alltid framsteg i alkoholism, kan resultaten vara förödande om det fortsätter på denna punkt. Att hjälpa en tonårig alkoholist behandla hans eller hennes beroende är svårt och kräver en konsekvent satsning
1.
Lär dig mer om alkoholism. Inse att alkoholism är en sjukdom som har både psykiska och fysiska symptom och konsekvenser. Veta tecken på alkoholism kan också göra dig medveten om försämring beteenden. Även om du kan hjälpa alkoholister, kan du inte göra beslutet att sluta för dem. Att förstå dessa faktorer kan hjälpa dig att bekämpa negativa känslor och bättre hjälpa tonåringen.
2.
Förstärker vikten av avhållsamhet från att dricka. Relay farorna med minderårigas alkoholkonsumtion, däribland ökad risk för irreversibla leverskador och farliga fordonstrafik olyckor. Förklara att dricka försämrar dom, vilket kan leda till riskfyllda beteenden. Använd rationell dialog att uttrycka oro för hans eller hennes framtid utan att låta för mycket som en lärobok. Eftersom tonåringar tänker ofta på sig själva som oövervinnelig, att få din punkt över tar uthållighet.
3.
Ge stöd utan bli en möjliggörare. Ge en ickedömande öra när tonåringen behöver ventilera frustrationer. Undvik att göra mot bakgrund av alkoholism, eftersom detta gör det lättare för ditt barn att fortsätta dricka. Detta inkluderar skrattar åt fiktiva karaktärer som engagerar sig i minderårigas alkoholkonsumtion.
4.
Förbered dig för passionerade överklaganden och svar. Möt någon ilska eller anklagelser med fasthet och empati. Undvik att falla för skuld resor, som även kan inkludera din tonåring skylla dig för hans eller hennes alkoholism. Förklara att när du ger hjälp, du är inte en dörrmatta eller syndabock. Uppmuntra ditt barn att se dig som en partner och inte en fiende.
5.
Föreslå och följa tonåring till alternativa verksamheter. Omdirigera energi i konstruktiva försäljningsställen för att hjälpa honom eller henne hålla sig nyktra. Lämpliga aktiviteter är att gå träningspass, besöka museer och journalföring. Undvik att gå till ställen som serverar alkohol eller fläckar där hans eller hennes vanliga dricka partner ofta. Ta upp rådgivning och stödgrupper som användbara alternativ till skadliga beteenden

tips och varningar


 • Erbjud dig att följa din tonåring att en stödgrupp. Det kan göra honom eller henne mer benägna att delta.
 • undvika att tvinga era åsikter om en alkoholist tonåring, eftersom detta beteende kan leda till undvikande och mer uppror.


 • Previous:nothing Next:urinblåsan som orsakas av menopaus

  Relaterade artiklar


 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com