vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-23
Många förhållanden kan orsaka känna att svälla, vilket ger dålig cirkulation och obehag. Förutom att vissa kroniska sjukdomar, graviditet, fysiska trauman och dieter mycket salt är alla kända för att orsaka svullna fötter. Vissa åtgärder kan vidtas i hemmet för att förebygga och minska svullnaden, men svullnad som kvarstår eller åtföljs av extrem smärta bör undersökas av en läkare för att leta efter underliggande frågorna

Tips för att minska svullnad

Lägg ned och höja benen ca 1 fot ovanför ditt hjärta tre eller fyra gånger per dag i ca 15 minuter varje gång. En bunt med kuddar eller en kilformad kudde kan användas för att stötta upp benen. Om svullnaden orsakas av för mycket salt, dricka mer vatten kan hjälpa kroppen spola ut överflödig vätska orsakar svullnad. Försök att få lite ljus motion, exempelvis en rask 10-minuters promenad, för att öka cirkulationen och kontrollera svullnad. En fotmassage ökar också cirkulationen och kan hjälpa till att föra vätskor från underkroppen. Med anti-inflammatorisk medicin kan hjälpa till att minska svullna fötter också.

Tips för att förhindra svullnad

Att bära stödstrumpor eller strumpor hjälper till att främja spridningen och förhindra svullnad. Dessa plagg kan köpas på någon medicinsk leverans butik och kan bäras dagligen. Inte förbli sittande eller stillasittande under längre perioder och försöker att träna regelbundet för att förbättra underkroppen omsättning. Lätt motion, till exempel en kort promenad varannan timme, är tillräcklig. Redovisat övervikt är också känt för att orsaka svullna fötter. Om du är överviktig, kommer att förlora vikt ökar cirkulationen och minskar svullnad. Dricka mycket vatten varje dag bidrar till att minska vattenretention. Att undvika salt mat är också klokt. Om svullna fötter och dålig cirkulation orsakas av en viss medicin, tala med din läkare om ändring av dosering eller byta recept.

Previous:nothing Next:kroppsdelar av en kvinna

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • kroppsdelar av en kvinna
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com