Hur får jag ringorm ur soffan?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-28
Även ringorm är ofta som sprids genom direkt kontakt med en smittad person eller husdjur, har det också varit känt för att vara kontrakterade genom kontakt med andra föremål, såsom den soffa som din smittade djuret har suttit på.

Du behöver:
Dricks vätska
. Tuggummi.
Muntlig avsvällande.

Orsaker och symptom av ringorm

Ringorm är en infektion i huden orsakad av hudsvamp, som lever på ett lager av döda keratin protein ovanpå huden. Det finns i både människor och djur och identifieras genom den karakteristiska röda ringen som visas runt den drabbade huden. Ringorm fick sitt namn på grund av att det var en gång tros vara orsakad av en mask, och namnet fortsatte att hålla även efter den hypotesen var bevisat fel.

Ringorm sprids genom både direkt och indirekt kontakt. Det kan kontrakteras av hudkontakt med en annan människa eller djur, såsom det gemensamma hushållet husdjur, eller indirekt genom föremål som kammar, borstar, lakan och möbler, såsom soffor, där svamparna kan leva i fibrer för upp till två år.

steg för att komma Ringorm ur en soffa

Se först till att behandla människor eller djur som kan ha symtom på ringorm att undvika recontaminating soffan med svamp.

Regelbunden dammsugning av soffan och alla kuddar ska hjälpa bli av mögel och svamp sporer som kan överföras till huden. Om soffan är tillverkad i ett färgbeständig icke poröst material, prova spraya ned den med Lysol desinficerande spray, lämna den på tillräckligt länge för att vara effektiva. Kontrollera materialet torkar grundligt och snabbt genom att torka ner den med en ren och torr trasa, som svampar trivs på fuktiga ställen.

ångtvättmaskiner skulle också vara ett effektivt sätt att bli av med ringorm svampar, men kom ihåg att se soffan torkar snabbt för att undvika svampar från blomstrande igen.

sätt att förhindra Ringorm från Hemresa

Se till att isolera alla husdjur och inte tillåter smittade personer att ha kontakt med soffan och andra möbler för den tid ringorm behandling.

Cover soffa i ett lätt tvättbart glida täcka så att om re-infektion uppstår, lyft locket kan tas bort och rengöras utan att påverka soffan själv.

Regelbundet vakuum och torka soffan med en fuktig trasa, följt av en torr trasa för att avlägsna fukt snabbt. Detta bidrar till att hålla borta mögel och svampar, samt andra allergener som kan bosätta sig i soffan materialet.

Previous:nothing Next:psykologiska effekter av skolios

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • hur man sparar pengar på kontaktlinser
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk utan en bröstpump
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • hur man ska behandla friktion bränna
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • säkerhet Premarin grädde
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com