akuta behandlingar för andfåddhet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-08
Andnöd kan orsakas av en rad sjukdomar eller faktorer. Skälen till andnöd ange vilken typ av akut behandling krävs. Akut behandling för andnöd beror på symtomen som följer med problemet, och personer bör vara medveten om vad annat som händer i kroppen om de känner andnöd

andnöd med bröstsmärtor

Enligt husläkare, andnöd med smärtor i bröstet eller en känsla av åtstramning i bröstet kan vara ett tecken på en hjärtinfarkt . Enligt Mayo Clinic, kommer individer upplever symptom hjärtattack troligtvis att behandlas med acetylsalicylsyra, blodförtunnande, nitroglycerin eller trombolytika ursprungligen i en nödsituation. Omedelbar operation kan också krävas.

Andnöd med väsande andningsljud

Andnöd vid väsande andning hos astmatiker är ett tecken på en attack. Akut behandling av ett astmaanfall innebär att man använder en räddning inhalator eller luftrörsvidgande. Svåra fall kan kräva akut behandling med cortisteroids. I värsta fall tvingas syrgasbehandling, intubation eller mekanisk ventilation kan vara nödvändig.

Andfåddhet och svullnad

Personer som upplever andfåddhet samt svullnad i ben och fötter kan lida av kronisk hjärtsvikt . Akut behandling för kronisk hjärtsvikt kan omfatta införande av ett diuretikum för att ta bort överflödig vätska. Andra läkemedel för att hjälpa hjärtat att fungera bättre kan också lämnas. I svåra fall kan en pacemaker eller hjärtat pumpar måste installeras, men dessa är tillfälliga korrigeringar. Så småningom kan patienten behöva en hjärttransplantation.

Andfåddhet och flera symptom

individer som upplever andnöd med feber och frossa tillsammans med bröstsmärtor och en fitta utsläpp kan ha en lunga abscess. Detta kommer att behöva behandlas med antibiotika direkt.

Andnöd, feber och blod

Personer som lider av andnöd som också har feber och blodig slemhinnor kan lida av en infektion eller en blodpropp i lungorna. När det gäller infektion kommer ett antibiotikum måste administreras. När det gäller blodpropp, även en enskild måste få starka blodförtunnande medel omedelbart. Om klump är stort eller inte går att lösa, måste den tas bort.

Previous:nothing Next:lipotropic faktorer

Relaterade artiklar


 • säkerhet Premarin grädde
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • homocystein metabolism
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • negativa effekterna av vattensängar
 • kroppsdelar av en kvinna
 • fibromyalgi återhämtning
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com