febernedsättande tips för spädbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-04
Din bebis feber kanske alarm dig men det är ett tecken på att hennes kropp producerar massor av antikroppar och vita blodkroppar att bekämpa infektion. Om febern inte gör henne olycklig och hennes beteende är normalt, behöver du inte ta ner den. Om ditt barn har problem med att äta eller sova, kan du vidta åtgärder för att göra henne mer bekväm genom att sänka hennes feber

När träffa en läkare

Beroende på ditt barns ålder och temperatur, kan du behöva ta honom till barnläkaren stället för att försöka sänka sin feber. Spädbarn yngre än tre månader ska träffa en läkare för feber av 100,4 grader C eller högre. Spädbarn mellan tre och sex månader gamla med feber av 101 grader C eller högre bör vidtas för att en läkare. Spädbarn mellan sex och 12 månader gamla ska träffa en läkare för feber av 103 grader C eller högre.

Mediciner

Over-the-counter smärtstillande som innehåller ibuprofen eller paracetamol kan minska feber. Rådgör med din barnläkare innan administrera dessa, särskilt om ditt barn redan tar ett receptbelagt läkemedel för en hosta eller kallt som kan innehålla ett smärtstillande medel. Se till att du ger ditt barn ett smärtstillande medel avsedda för spädbarn, som kommer i form av droppar som ges oralt. Följ doseringsanvisningarna som rekommenderas av din barnläkare och mäta droppar försiktigt med en muntlig spruta eller pipetten som medföljer läkemedel. Ibuprofen fungerar ofta bättre på att minska feber av 103 grader C eller högre, men det bör inte ges till barn under sex månaders ålder, enligt den amerikanska Academy of Pediatrics. Du bör också undvika att ibuprofen till ditt barn om han är kräkningar eller uttorkad.

Ge inte ditt barn acetylsalicylsyra, eftersom detta kan öka risken för henne att få en sällsynt men potentiellt dödliga sjukdom som kallas Reyes syndrom.

Bad

Om du har problem med att ge ditt barn medicinering, kan en ljummen svamp bad bidra hans feber ner istället. Fyll badkaret med två inches varmt vatten som mäter mellan 98,6 och 100 grader Fahrenheit på ett bad termometer. Om du inte har en termometer, kontrollera temperaturen genom att placera din handled i vattnet för att se till att det inte är varmt eller för kallt. Placera ditt barn i badkaret och hålla henne i en vaggas eller sittande ställning så att du kan stödja sitt huvud och tillbaka om hon inte kan hålla huvudet upp på egen hand. Torka hennes kropp med en svamp eller trasa i 20 minuter. Om ditt barn börjar huttra, ta henne ur vattnet och slå henne i en handduk, eftersom frossa kan orsaka henne temperaturen stiger. Du kan lägga till varmt vatten till badkaret och återuppta bad henne när hon slutar frossa. Torka bebisen av med en handduk och täck henne med en tunn filt efter henne bad. Kolla hennes temperatur efter 30 minuter och ge henne en annan bad om febern inte har gått ner.

Använd inte gnugga alkohol på ditt barn att sänka sitt feber. Detta brukade vara en gemensam praxis, men rekommenderas inte längre, enligt Dr Jo Ann Royhans. Alkoholen kan ange ditt barns blodet genom hans hud och kan även orsaka hans temperaturen att stiga till farliga nivåer av nedkylning honom för snabbt.

Andra tips

Att placera en kall tvättlapp på ditt barns panna kan ge henne några lättnad. Undvik klä henne i alltför många lager eller som täcker henne med en tung filt, eftersom detta kan höja sin temperatur.

Previous:nothing Next:säkerhet Premarin grädde

Relaterade artiklar


 • säkerhet Premarin grädde
 • hur man ska behandla friktion bränna
 • hjälp för spruckna hälar
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • kroppsdelar av en kvinna
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com