homocystein metabolism

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-06
Homocystein är en typ av aminosyra som finns i blodet. Det är en biprodukt av den metaboliska processer i kroppen, särskilt i metionin cykeln. När detta händer är dessa uppgifter av hjärt-, nerv-och skelett system påverkas. Överskjutande belopp av homocystein i kroppen kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtsjukdomar. För att minska mängderna av ämnet måste homocystein som metaboliseras. Metabolismen av homocystein genomgår två viktigaste vägarna kallas remetyleringen och transsulfuration.

Fakta

Homocystein är skapad som en del av metionin cykeln. . Metionin, en aminosyra som behövs under ämnesomsättningen, omvandlas till ett ämne som kallas S-adenosylmetionin (samma). Homocystein bildas när samma förlorar en metylgrupp genom processen av metylering. Detta är viktigt eftersom det reglerar genuttryck och funktion av proteiner. Höga nivåer av homocystein är kopplade till vissa hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar. I själva verket kan själva ämnet kan orsaka skador på blodkärl på cellnivå.

Risker

Homocystein vanligen också lagras eller finns i en inaktiv form. Däremot kan förändringar i kroppens kemiska nivåer leda till att befria av homocystein i blodet. För höga nivåer av homocystein i blodet leder till en högre förekomst av hjärtsjukdom, stroke och andra vaskulära sjukdomar. Dess närvaro är också misstänkt för att skada innerfoder av artärerna och uppmuntra bildandet av blodproppar. Dock är långsiktig forskning fortfarande behövs för att bekräfta denna misstanke.

Remetyleringen

Homocystein som släpps ut i blodet kan bli metionin igen. Detta beror på förekomsten av folsyra och vitamin B12. Denna process kallas remetyleringen vägen och är den främsta orsaken till avskaffandet av kroppens gratis homocystein. Det finns några organ såsom njurarna och levern som har möjlighet att remethylating den homocystein tillbaka till samma sak på egen hand. Men de är bara kunna göra det i små mängder.

Transsulfuration

Överskott homocystein kan leda till skapandet av cystein, som sedan blir till glutation. Glutation är en kraftfull antioxidant som främjar hälsa i levern. Den homocystein är andelen omvandling till glutation ökar när kroppen är under oxidativ stress. Denna process kallas transsulfuration att den leder till skapandet av sulfat biprodukter, som sedan utsöndras i urinen. Vissa nödvändiga ingredienser i transsulfuration är Vitamin B6 och folsyra. Detta bidrar till att främja processen för homocystein metabolism.

Influenser Homocystein metabolism påverkas av kost och genetik. De viktigaste näringsämnena i metaboliserande av homocystein är vitamin B6, B12 och folsyra. Dessa är viktiga eftersom de är ansvariga för att bryta ned homocystein som finns i kroppen. Bortsett från kostfaktorer, får beloppet av homocystein påverkas av inneboende förmåga för kroppen att genomgå metylering.

Previous:nothing Next:vanliga neurologiska störningar hos barn

Relaterade artiklar


 • Definitionen av laminin
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • fibromyalgi återhämtning
 • negativa effekterna av vattensängar
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • hjälp för spruckna hälar
 • kroppsdelar av en kvinna
 • Singulair biverkningar hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com