läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-09
Det är viktigt för en läkare att skärmen någon patient noggrant som har höga nivåer av kortisol i blod eller urin. Kritiska medicinska problem, till exempel en tumör på en av binjurarna eller en överaktiv sköldkörtel kan orsaka höga kortisolnivåer. Om inga medicinska problem kan fastställas, kommer en läkare bedömer att vardagens stress är den skyldige. Läkemedel för höga cortisol allt från ångestdämpande läkemedel för läkemedel som påverkar immunsystemets reaktion på stress

binjurarna Mean Fight or Flight

binjurarna kan enkelt tillverka för mycket kortisol när en person är överarbetad, orolig eller fysiskt utmattad av sömnbrist. Kroppen signalerar binjurarna, var sitter på toppen av en njure, för att producera hormoner att bryta ner socker i blodet. Denna tillförda energin spurt hjälper oss att bli piggare, starkare och väl rustade för att hantera stress. Hög kortisol kan dock indikera en tumör antingen på en binjure, hypofysen eller någon annanstans i kroppen (inklusive lungor).

Bra Läkare Fråga om stress

Mild droger för att lugna nerverna kan komma att ges om en patient är under mycket stress. Om kortisolnivåer är extremt höga, kan droger av varumärken som Decadron, Periactin, Solurex och Acthrel förskrivas. Dessa läkemedel är mer komplicerade i hur de förändrar kemin i kroppen. Återställa kroppen till harmoni, där kortisol ligger inom normalområdet, kommer att kräva en förändrad livsstil plus medicin.

Glukokortikoider är viktiga läkemedel

Droger som man agera kraftfullt på den hormonella bild av binjurarna oftast hamnar i kategorin av "glukokortikoider," även om vissa läkare ordinera faktiskt kraftfulla antihistaminer vid behandling av höga kortisolnivåer. Glukokortikoider hämmar immunförsvaret genom att agera på "T" celler i kroppen och hjälper till att minska inflammation som orsakas av höga nivåer av kortisol.

Undvik narkotikamissbruk genom övervakning

En klok läkare kommer råd patienter med högt kortisol att hantera verkliga problem, som stress, om ingen fysisk fråga är nära förestående. Den ordinerade läkemedel är tänkta att vara tillfälliga. Långvarig användning av ångestdämpande läkemedel, milt lugnande medel, opiater eller att koppla av nervsystemet, kan bli fysiskt och /eller psykiskt beroendeframkallande. Naturliga botemedel för stress och en mer avslappnad livsstil kommer att hjälpa. Patienterna ska undvika för mycket koffein, rökning, överbelastning och oroande. Blod och urin kommer att övervaka minskningen av kortisolnivåer.

Tidsram för läkemedelsanvändningen

Många patienter är rädda för att ta någon form av medicin för "nerverna. " De oroar sig för att bli beroende. Den sanna bilden är dock att höga nivåer av kortisol kan skada andra organ och skadar blodkärlen, njurarna och hjärnan. Behandla med mild droger är helt okej för 4 till 6 månader eller längre om det behövs. Detta möjliggör en period för en person att ändra sin livsstil. Till exempel kan en patient behöver sömnmedel, en anti-depressiva läkemedel, eller kosttillskott för att hålla binjurarna från över-producerande kortisol.

Previous:nothing Next:akuta behandlingar för andfåddhet

Relaterade artiklar


 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • homocystein metabolism
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • lipotropic faktorer
 • kroppsdelar av en kvinna
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com