psykologiska effekter av skolios

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-27
Skolios är ett tillstånd som leder till onormala sidled eller sida till sida kurvor i ryggraden. Även om vi alla har någon krökningar våra ryggar, är krökningen som uppstår med skolios extrema och måste korrigeras genom "stagning. " När ett barn har att uthärda stag, kan den orsaka stor stress för honom, vilket kan påverka barnet psykiskt

Historia

Skolios är mer benägna att inträffa hos kvinnor, men män kan drabbas av det också, enligt Mayo Clinic. Detta villkor kan orsakas av cerebral pares, muskeldystrofi, tumörer, spinal muskelatrofi, neuromuskulära problem, genetiska problem och ojämlikhet i längd i armar och ben. Däremot kan orsaken också vara idiopatisk, vilket betyder att det finns ingen känd anledning till det. Mer än 80 procent av skolios fall finns i denna kategori. Det finns fyra typer av skolios, inklusive infantil, som återfinns hos barn under 3 år, ungdomsbrottslighet, som dyker upp när ett barn är i åldrarna 3 och 9, ungdomar, vilket sker när ett barn är 10 och 18 år gamla och vuxna, som inträffar efter skelettet har mognat.

Betydelse

Patienter som har skolios rapporterar att de diskrimineras på grund av sitt utseende, enligt American Academy of Ortopedteknik och proteser och en rapport från Cyndi Walker, Ph. D. Många uttryckte sitt missnöje med sitt utseende, även om detta missnöje minskat över tid.

Inledande

När stag inleds, patienter rapporterar obehag, svårt att andas, ömhet och hudirritation. Unga flickor som måste bära ett stödbandage befanns socialt dra tillbaka och blir deprimerade, ängsliga och rädda.

Effekter

Iklädd ett stag för behandling av skolios kan resultera i dålig självbild, peer svårigheter, låg självkänsla, upproriskhet, ilska, får problem med droger och alkohol och patienten blivit självmordsbenägen. Om barnet inte bär sin tandställning som han ska, kan detta resultera i en dåligt utfall. Men att anpassa sig till stag visar sig vara mycket svårt för vissa patienter.

Kön

Pojkar och flickor med skolios inte reagerar på exakt samma sätt även om det finns likheter, enligt American Academy of Ortopedteknik och proteser. Pojkar är mer benägna att oroa sig för vänskapsband och om deras kroppar utvecklas normalt. Män har en högre takt alkoholkonsumtion och är 10 gånger mer benägna att tänka på självmord än män som inte har skolios. Kvinnor som har skolios är också mer benägna att dricka alkohol än sina jämnåriga som inte lider av detta villkor.

Fakta

Intressant, en hane med hög självkänsla kan tyda på bristande efterlevnad när det gäller att bära bygeln även honor med hög självkänsla är mer benägna att följa reglerna.

Överväganden

Iscoliosis. com konstaterar att föräldrar måste väga fördelarna och riskerna med deltid stärkande i motsats till heltid stagning om deras barn har allvarliga svårigheter att justera. Ungdomar tenderar att vara upproriska i första hand så frågan med stag kan göra dem ännu mer. Föräldrarna måste ta reda på den bästa lösningen eftersom fullständig bristande överensstämmelse är inte ett alternativ om ryggraden är rättas till. Ditt barn kan dra nytta av att gå till en kamratstöd grupp.

Previous:nothing Next:allergen barriär tvätt skötselråd

Relaterade artiklar


 • hur man gör en **** större
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • homocystein metabolism
 • psykologiska effekter av skolios
 • allergen barriär tvätt skötselråd
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • negativa effekterna av vattensängar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com