smärtlindring för osteoradionecrosis

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-31
Osteoradionecrosis är ett smärtsamt tillstånd där ben börjar dö på grund av brist på tillräckligt blodflöde. Det är känt av flera andra medicinska termer: avaskulär nekros, osteonekros, aseptisk nekros eller ischemisk benröta. Detta tillstånd påverkar ofta bollen på toppen av lårben och har kopplats till långsiktiga steroid läkemedel och alkoholmissbruk, enligt Mayo Clinic

Mediciner

Rådgör med din läkare om orsakerna till ditt tillstånd. Om du tar steroider mediciner kan din läkare titta på alternativa behandlingar.
Mayo Clinic rekommenderar over-the-counter icke-steroida, antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen för att minska smärta. En annan familj av mediciner som visar löfte, men behöver fortfarande mer forskning för att styrka första resultaten är biphosphonate mediciner. Detta läkemedel familj hör alendronat eller Fosamax, och har hindrat utvecklingen av osteoradionecrosis hos vissa patienter. Fråga din läkare om det är lämpligt för dig.

Vila och elektrisk stimulans

Vila innebär att avlägsna vikt från ben som lider av osteoradionecrosis. Det tryck som ben kan orsaka chips och raster som orsakar permanenta skador, ökad smärta och minskad rörlighet. Använda kryckor hjälper om du behöver gå omkring med höftben som lider av tillståndet.
Elektrisk stimulering skickar små elektriska strömmar in det drabbade området, främja cirkulation och läkande. Detta i kombination med vila kan hjälpa till att återställa tillräckligt blodflöde till de drabbade benet och bidra till att minska smärta.

Övningar

Medan viktbärande övningar rekommenderas inte, vissa stretching och icke-bärande verksamhet bidrar till att upprätthålla ett utbud av rörelse och ökar blodcirkulationen i hela kroppen och drabbade området. Simning och cykling är idealiska för att upprätthålla kardiovaskulära styrka om du kan upprätthålla verksamheten. Sträckor som öppnar område som påverkas av nekros bidrar till att upprätthålla funktion änden. Till exempel för ett lårben med nekros kan du röra tårna eller ta knäna mot bröstet för att sträcka nedre delen av ryggen och regioner höft.

Kirurgiska

Det finns fyra kirurgiska ingrepp som kan utforskas om ditt tillstånd är extrem: core dekompression, ben omformning, ben transplantation eller ledplastik. Din läkare kommer att börja med konservativ behandling före kirurgisk utforska alternativ. Anledningen är att nekros är en sjukdom och det kan spridas, vilket skapar andra problem i andra områden.

Previous:nothing Next:hur man dödar löss på mjuka underlag

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • hur man gör en **** större
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com