varför själv garvare göra dig luktar?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-17
Ända sedan Coco Chanel kom tillbaka till Paris från Rivieran med en gyllenbrun hy, kvinnor har längtat efter den slät och jämn glöd i en mättad rödbrun. Det verkar som varje band gallerian har ett solarium, och stränder och däck poolen är fylld med folk i vattnet efter den strålar. Men även om en solbränna kan göra oss se ut som bilden av hälsa är solskador orsakade av garvning allt annat än frisk. Många människor vänder sig till Brun utan garvare att få den färg de vill utan solskador, men hatar lukten som kommer med det.

DHA

Brun utan garvare arbete, eftersom de innehåller en aktiv ingrediens som kallas dihydroxyacetone, eller DHA för korta. DHA är ett giftfritt enkel socker. Det interagerar med aminosyror i huden, vrida den bruna i processen. Lägga kemikalier som glycin, histidin och lysin kan lägga till olika toner i basfärgen uppnås genom DHA. Detta bidrar till att ge en mer naturlig gyllenbrun effekt.

Funktion

Eftersom DHA i grunden fläckar i huden, varar "tan" bara tills de drabbade hudceller dör och sloughed av eller ramlar av. Den färgning egenskaper DHA har varit kända i decennier och det sammansatta anses vara helt säkra för användning på huden. DHA former ingen skyddande barriär mot solen eller mot UV-strålar, så du fortfarande måste bära en solskyddskräm när du använder ett Brun utan sol.

Brun utan sol lukt

En vanlig invändning mot Brun utan garvare är lukten. Vissa beskriver det som ett fiskliknande lukt, andra som en stickande kemisk lukt. Men det aldrig beskrivs som en behaglig doft, och det är något som dröjer sig kvar på huden även efter några timmar. Den orsakas av DHA och är en oundviklig bieffekt av Brun utan garvare.

Kompensation

Vissa formler använda mindre DHA, som kan minska lukten lite, men kommer att resultera i en lättare "solbränna. " Andra formler innehåller olika parfymer och extrakt som försöker täcka upp eller övermanna lukten. Vissa människor kan hitta dessa dofter ännu mer stötande än lukten av DHA.

Lösning

Den enda lösningen på problemet med Brun utan sol lukt är att hitta en formel som ger ett minimum av färgdjup, men att fortfarande gör dig nöjd med resultatet. Denna formel skulle också behöva blandas med en doft som du gillar och en som du inte hittar alltför tung. Kräm eller lotion formler kan vara mer framgångsrika i att uppnå detta än aerosol formler.

Previous:nothing Next:hur man ansöker bioidentical östrogen grädde

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • saker som ökar ett lipas räkna
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • Definitionen av laminin
 • håravfall från stress
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • lipotropic faktorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com