Hur är ögat ansluten till hjärnan?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-13

Eye Cells

I ögat tolkar ljuset som reflekterar över objekt och lyser in i den. Näthinnan är den del av ögat som påverkas mest av ljuset. Näthinnan ligger begravd bakom eleven och iris, som i första hand plocka upp och justera kvaliteten på själva ljuset. Näthinnan självt består av 10 olika lager, och har två olika typer av ljuskänsliga celler som använder pigment för att rätt tolka ljussignaler. Dessa celler kallas stavar och koner, efter deras två olika former.

Elektriska impulser

spön är mycket talrika och hjälpa plocka upp svaga ljuset signaler, såsom svagt ljus, men de kan inte tolka komplicerade ljus mönster och kan inte Domaren färg eller detaljer mycket lätt. Kottar, å andra sidan, är färre, men i starkt ljus kan de plocka upp en mängd olika färger och är utmärkta på att läsa detaljerad information. Både kottar och stavar omvandla den information de får från ljus till elektroniska signaler. Dessa signaler form till långa kedjor av impulser att nå hjärnan, som en oändlig kod som överför viktig information. Baserat på vad cellerna sänder impulser och vilken typ av impulser skickas kan hjärnan läsa en stor mängd information om det inkommande ljuset.

Hur hjärnan tolkar information

Näthinnan är uppdelat i hälften av uppifrån och ned, med två olika nervfibrer som för information. Den vänstra nervtråd bär impulser från den högra sidan av ögat, och rätt nervtråden bär information från vänster. Detta innebär att den mänskliga hjärnan har att tolka fyra olika uppsättningar av elektroniska impulser om ljuset tas upp genom ögonen. Hjärnan läser denna information i två olika områden. Det första området är den visuella projektionen område där hjärnan bildar en komplett bild av vad alla signaler berätta den. Den separata koder av information kombineras till en stor, användbar bild. Det andra området, som kallas visuella föreningen området börjar omedelbart att gälla mening åt alla sett saker och skiljer föremål och saker som finns där från saker som inte är-den konceptuella sidan av visionen.

Previous:nothing Next:varför för att undvika badtunnor under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av hicka effektivt
 • Definitionen av laminin
 • kan du ha implantation blödning & inte vara gravid?
 • ascaris suum hos människa
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • Hur man använder en glukometer FreeStyle Lite
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • hjälp för spruckna hälar
 • hur man sparar pengar på kontaktlinser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com