är det säkert att använda aluminium köksredskap?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-27
Oro fortsätta att växa om aluminium köksredskap och de faror som det innebär för vår hälsa och säkerhet. Aluminium är naturligt över hela jorden, och i extrema överflöd. Eftersom det finns i vatten, luft och jord, är det också i många saker som vi äter. Forskare har upptäckt att för mycket aluminium intag kan leda till sjukdom och att användningen av aluminium köksredskap endast får göra saken värre

utlakning

När sura livsmedel tillagas inuti aluminium grytor finns risken för urlakning (aluminium partiklar läcker in i mat). I själva verket, miljö, rapporter hälsa och säkerhet på Internet att ett sådant läckage kan uppgå till så mycket som 3-6 mg aluminium per 100 gram som serveras.

Alzheimers sjukdom

i näringsvärdesdeklarationen Desk Reference, författare Robert H. Garrison noteras att patienter med Alzheimers sjukdom har onormalt höga nivåer av aluminium i vävnaden av deras hjärnor. Denna ökning var uppmärksammats efter aluminium kokkärl kom ut på marknaden.

Behavior

Analytisk Resource Labs rapporterade att aluminium som läcker ut från aluminium köksredskap, och senare sväljas, kan påverka beteende. Minnesförlust, förvirring, desorientering och njurdialys demens har alla varit kopplade till aluminium.

Något att tänka på

Om du bara inte kan tyckas till en del med din aluminium köksredskap, Hillel J. Gitelmans författare bok "Aluminium och hälsa: En kritisk granskning", konstaterade att tillräckliga mängder av fluor, kalcium och järn i kroppen faktiskt kan bidra till att minska aluminium absorptionen. Å andra sidan kan för mycket D-vitamin i kroppen stödet absorptionen.

Brand och Burns

Den amerikanska Product Safety Commission har meddelat att användningen av aluminium kokkärl på stovetop på hög värme kan göra att aluminium för att smälta. När kokkärl tas upp, kan den smälta aluminium droppa ner och orsaka brännskador. Aluminium som blir för varm är också känsliga för brand.

Previous:nothing Next:kan du få din tid direkt efter att bli gravid?

Relaterade artiklar


 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • hur du förklara din första perioden
 • estropipate vs östrogen
 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • Effekten av brunnsvatten på tänderna
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • Risk för graviditet under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com