användning av alkohollösning för avlägsnande av löss

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-17
Avtalsslutande löss är vanligt hos barn som går i skolan eller spela i offentliga lekplatser. Löss är mer en social olägenhet än ett medicinskt problem. Enligt en artikel med rubriken "Terapi för huvudlöss bör baseras på livscykelanalyser, Resistance, och säkerhetskrav" av Laurie Barclay och Charles Vega, "Social konsekvenser omfattar stigma, skam, låg självkänsla, avsky, och oförmåga att gå i skolan på grund av no-NIT politik som resulterar i frånvaro, förlorat arbete för föräldrar, missade utbildning för barn, och onödig oro. "(Ref 1)

Huskurer

Ljud medicinska bevisen inte stödjer effektiviteten av tvättsprit för att avlägsna löss. I artikeln nämns tidigare av Laurie Barclay och Charles Vega, står att "Nonpharmacologic terapier för huvudlöss, inklusive vinäger, majonnäs, vaselin, olivolja, smör, isopropylalkohol och sänks ned i vatten, i allmänhet inte har visat sig vara effektiva . " (Referens 1)

Det är intressant att notera att isopropylalkohol (tvättsprit) finns som en ingrediens i over-the-counter behandlingar för löss, men är det inte stöds som en stand- ensam behandling för att bli av med löss.

Tea tree olja har effektivt bort löss, eftersom det verkar vara mycket giftiga för lössen utan negativa följder för värden. Inkludera små mängder, cirka 10 till 12 droppar av tea tree olja i handflatan med ditt schampo och tvätta håret flera gånger för att döda löss på kontakt. Följ genom att ta bort nits med en nit kam (Referenser 2 och 3).

Tvätta alla begagnade kläder och sängkläder, för de smittade, i varmt vatten, minst 130 grader. Torr på heta i minst 30 minuter.

Förebyggande

Blötlägg alla borstar och kammar i tvättsprit eller tea tree olja och vatten regelbundet. Betona vikten av att inte dela hår köksredskap. Varje barn bör ha sin egen kam och hårborste.

Varning

Om du är gravid, använd aldrig en löss produkt som innehåller giftiga kemikalier. I själva verket rekommenderas försiktighet för de flesta över disk behandlingar för löss, då dessa kan orsaka biverkningar.

Previous:nothing Next:Varför använder folk droger och alkohol?

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en oxygengrimma
 • sätt att komma ihåg att dricka vatten
 • hjälp för spruckna hälar
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • psykologiska effekter av skolios
 • säkraste sättet att höja kroppens ph
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com