behandlingar för medfödd syfilis

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-26
Även om din barnmorska kommer att gå mycket långt för att behandla din syfilis innan ditt barn föddes, det finns fortfarande möjligheten att hon kan födas med medfödd syfilis. Medfödd syfilis kan vara invalidiserande och livshotande för barnet om sjukdomen lämnas obehandlad. Enligt The New York Times hälsa Guide, kan spädbarn smittats av sjukdomen i sin moders sköte dör i fosterlivet eller efter födseln. Om du har fått diagnosen syfilis, eller om ditt barn skärmar positivt för sjukdomen, söka behandling.

Diagnos

Om ditt nyfödda barn börjar visa tecken på utslag på hans genitala regionen eller munnen, blåsor på händerna eller fötterna, feber, medfödd lunginflammation och en vattnig flytning från näsan, kommer din läkare misstänker att han har medfödd syfilis och kommer att undersöka moderkakan och ditt barn att ingå en diagnos. Ditt nyfödda barn kommer att ha henne mjälte och lever undersökas för inflammation, en taletale tecken på syfilis. Ditt nyfödda barn kan också genomgå en ben-eller röntgenstrålning, en synundersökning och ett ryggmärgsprov för att extrahera vätskor för test under ett mikroskop.

Standardbehandling

Alla behandlingar för syfilis, oavsett om du eller ditt barn, kommer att penicillin, gravida kvinnor som är allergiska mot penicillin kan okänsliggjorda före behandling. Om du var diagnostiserats under tidigare stadier av sjukdomen, är det lättare att bota. Enligt Mayo Clinic, om du har blivit smittad för mindre än ett år, behöver du bara behöver en dos. Ditt barn behöver också en dos av penicillin, även om din läkare har behandlat dig för sjukdomen.

Dosering

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, behandling för ett spädbarn kommer att pågå i upp till 10 dagar . Under din barnets behandling är det viktigt att avsluta hela behandlingskuren. Om du missar en dag, måste du repetera kursen.

Penicillin biverkningar

En biverkningar från penicillin är Jarisch-Herxhemier reaktion. Ditt barn kan få feber, frossa, värk i kroppen, huvudvärk och illamående. Denna reaktion varar bara några dagar på sin höjd.

Förebyggande /Lösning

Öva säker sex kan hjälpa dig att förhindra att fånga syfilis och därmed få ditt barn att utveckla medfödd syfilis. Om du har diagnostiserats med sjukdomen, få läkarvård så snart som möjligt. Mödravård är viktigt. Rätt behandling kan minska din barnets chanser att utveckla komplikationer såsom blindhet, neurologiska problem, vanställdhet och dövhet.

Previous:nothing Next:hur du förklara din första perioden

Relaterade artiklar


 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • psykologiska effekter av skolios
 • hur man kan bli av hicka effektivt
 • hur man kan hjälpa någon sluta röka
 • Vad är PSA i blodet?
 • Yaz preventivmedel säkerhetsvarningar
 • estropipate vs östrogen
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com