hälsosam kost för linda

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-18
Utfodring ditt barn en hälsosam kost kommer att hjälpa henne en produktiv start i livet. Hälsosam mat under spädbarnstiden ger ditt barn med näring som behövs för att hjärnans utveckling och tillväxt. Bebisar ska börja äta vanlig mat när de visar tecken på beredskap. Till exempel är ditt barn redo när hon kan sitta upp på egen hand och svälja mat utan problem. Ge ditt barn ett Sippy kopp med rent vatten när hon kan hålla en kopp på hennes egna

bröst eller Bröstmjölksersättning

Mata din mjölk barnet bröst eller formel för de första sex månaderna i livet. Enligt World Health Organization, är amning rekommenderas som nummer ett val av livsmedel för spädbarn under åtminstone de första sex månaderna. Dessutom WHO också säger bröstmjölk kan vara ett bra komplement till en hälsosam kost upp till 2 års ålder. Bröstmjölk ger barn med protein, kolhydrater och allt de behöver. En liten droppe bröstmjölk innehåller miljontals levande vita blodkroppar. Vita blodkroppar bekämpar en infektion och bakterier i kroppen. Bröstmjölk innehåller också vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. De flesta kvinnor väljer att amma sina barn under ett år, men någon längre tid är bra.

När amning inte är möjligt, är det näst bästa alternativet att mata ditt barn formel. Leta efter en bra näringsämne tät formel som innehåller fettsyran DHA. Denna fettsyra hjälper till att bygga en frisk hjärna.

Sex månader, Tid för grönsaker och spannmål

Vid sex månaders ålder de flesta barn är redo att börja äta mosade grönsaker. Du kan göra din egen barnmat med en matberedare eller så kan du köpa barnmat. Det finns flera olika sorter att välja mellan, inklusive ekologisk barnmat. Börja mata bebisen grönsaker först så att han kommer att få en smak för grönsaker i stället för söt frukt. Börja med att införa en typ av vegetabilisk varje vecka och var uppmärksam på tecken matallergi som diarré eller utslag.

Blanda ej grönsaker. Ibland måste du flytta till en annan vegetabilisk för en stund tills ditt barns matsmältningssystem mognar. Första start mat inkluderar morötter, ärtor, gröna bönor, squash, sötpotatis och andra gröna grönsaker. En del föräldrar väljer att ge sina barn ris spannmål med bröstmjölk till. Detta är också en bra första start mat, men återigen var noga med att endast ge ditt barn fast föda av något slag när han är redo.

Niomånaders-Time för frukt

När du har matat ditt barn grönsaker ett par månader kan du börja ge henne mosad frukt. Frukt innehåller också vitaminer, mineraler som behövs för tillväxt. Försök att vara balanserad när den lämnar ditt barn frukt så att hon fortfarande gillar grönsaker. Samma regler gäller när det kommer till frukt. Börja med en typ av frukt i taget och titta på allergier. Första start frukter omfatta persikor, jordgubbar, cantaloupemelon, vindruvor, vattenmelon, blåbär, hallon och nektariner. Se till att alla livsmedel är mosade. Vid denna tid kan du även att kunna börja amma ditt barnmat finger. Detta beror på individuella beredskap och hur många tänder ditt barn har. Börja långsamt och vara noga med att undvika kvävning.

12 Mån-Bring på kött, potatis, fullkorn och fisk

Vid 12 månaders ålder, bör ditt barn vara redo att börja avvänjas bort av mosad barnmat alla tillsammans . Ditt barn ska kunna börja äta mer vuxen mat som du äter som fisk, ägg, fullkorn, kalkon, kyckling och grönsaker. Återigen, börja långsamt att införa nya livsmedel och titta på allergier. En del mammor väljer att fortsätta amma sina barn längre än ett år, och detta alldeles böter om både barn och mamma är nöjda med detta. Det finns ingen bestämd ålder för avvänjning.

Previous:nothing Next:om Dr.

Relaterade artiklar


 • säkraste sättet att höja kroppens ph
 • estropipate vs östrogen
 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
 • hur man förebygger kalk sjukdom
 • typer av MR-bilder
 • hur man ska behandla en svår förkylning eller influensa
 • naturliga diabetes lättnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com