hur att hålla sig frisk under graviditeten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-20
Graviditet kan vara en av de mest glada tider i en kvinnas liv. Men med graviditet kommer ett nästan oändligt antal frågor. Några av de vanligaste frågorna avser att anta sunda vanor som kommer att hålla mamman och barnet i perfekt hälsa. Även om de flesta av dessa frågor är sådana som kvinnor möter redan innan de blir gravida, kan det vara mycket svårt att förstå hur de ska hanteras efter befruktningen
1.
äta för två, men inte äta dubbelt så mycket. När det gäller kaloriintaget, gravida kvinnor behöver bara cirka 300 till 500 extra kalorier per dag. Istället för att koncentrera sig på den mängd ätit mat bör gravida kvinnor fokusera på livsmedel som innehåller mycket vitaminer och näringsämnen.
2.
Drick mer vatten. Vi vet alla att vatten är viktigt, och det är ännu mer sant för gravida kvinnor. Det rekommenderade intaget av vätska är cirka 80 gram per dag. Detta inkluderar ditt intag av vatten, men kan också omfatta fruktjuice och andra vätskor också.
3.
Limit koffeinintag. Även om det inte finns någon direkt negativ mellan koffein och graviditet, är det ändå bäst att begränsa ditt koffeinintag. Kom ihåg att koffein inte bara finns i kaffe, men även i te, choklad och flera andra livsmedel.
4.
Motion för att förbättra din hälsa och hälsan hos barnet. Motionera 30 minuter, fem dagar per vecka, är inte bara acceptabelt men rekommenderas för gravida kvinnor. Inte bara hålla det mamma vältränad, men det kan hjälpa arbetsmarknaden att gå smidigare. Tar sig fram säkert, hålla sig till låg påverkan aktiviteter såsom promenader, cykling och simning.
5.
Minimera exponering för kemikalier i miljön. Detta kan göras genom att undvika bekämpningsmedel, äta ekologisk mat, dricka filtrerat vatten, undvika måla rök och rengöringsmedel samt hålla sig borta från husdjur lådorna.
6.
Practice avkopplande. Varje kvinna som har varit gravid kommer att säga att när hon är stressad, graviditet symptom är värre. Dessutom har vissa studier visat att barn till kvinnor med hög stress jobb tenderade att vara mer kräsna. Ta dig tid varje dag att bara koppla av genom att andas djupt, läsa eller lyssna på lugnande musik.


Previous:nothing Next:hur du ökar din ämnesomsättning enkelt

Relaterade artiklar


 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • allergen barriär tvätt skötselråd
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • Vad är PSA i blodet?
 • ascaris suum hos människa
 • typer av MR-bilder
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • hur man ska behandla en svår förkylning eller influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com