hur du förklara din första perioden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-26
Prata med sin dotter om hennes första period är ett hårt föremål för många föräldrar att hantera. Det är svårt att tänka på din lilla flicka växer upp, men ibland är det ännu svårare att prata om de förändringar som hennes kropp växer igenom. Med lite hjälp från tillförlitliga källor, kan du prata med henne om hennes första perioden och korrekt förklara de förändringar som hon upplever
1.
Förbered dig för prata med din dotter genom att läsa guider på nätet som PlannedParenthood, Beinggirl och Kotex. Var och en ger ytterligare insikt och information om hur du tala med din dotter om hennes tid.
2.
Relax. Detta kan vara en tuff konversation för er båda. Sätt upp en tid med henne var det bara en-mot-en. Försök att boka en plats utan distraktioner-inklusive hennes syskon-i minst en timme. Det förmodligen inte kommer att ta lång tid, men det ger henne en chans att ställa frågor, om hon har några.
3.
Berätta din dotter om din erfarenhet kan vara ett bra sätt att starta konversationen. Informera henne om att hon inte är den enda som någonsin har gått igenom denna förvirrande gången i sitt liv. Om du känner dig osäker berätta din historia, kan det vara en bra idé att låta henne läsa "Är du där Gud, its me, Margaret" av Judy Blume, en bok om en flicka som börjar sitt första perioden.
4 .
Använd bilder som illustrationer för att visa henne vad hennes kropp går igenom. Visa henne delar av hennes reproduktiva systemet med diagram från sexualupplysning webbplatser, till exempel Planned Parenthood. Berätta om ägglossning och hur gravid.
5.
Visa henne hur man använder en binda och se till att hon har en leverans "just in case" hon är ensam eller i skolan när hon får sin första menstruation. Uppmuntra henne att bära en i hennes handväska med henne för att hon inte överrumplas för första gången börjar hon.
6.
Berätta för henne om PMS och symptom som kan komma med sin tid. Låta henne veta att kramper och smärta i nedre ryggen kan vara en del av hennes tid är ett bra sätt att hjälpa henne att känna sig mer förberedd för vad hon är på väg att gå igenom. Även berätta om enkla smärtstillande metoder, såsom en varmvattenflaska eller ibuprofen.
7.
Erbjuda henne chansen att ställa frågor om hennes tid och det rykten om att hon har hört. Försäkra henne att du inte kommer att skratta eller tänka vad hon har att säga är "dum".

Tips och varningar


 • Försök att få denna prata med din dotter snart du börjar märka tecken på att hon går in i puberteten. När hon börjar visa lite bröstutveckling, hår under armarna och mellan hennes ben, och ökade flytningar, är det dags för henne att veta om hennes tid.
 • bara lämna henne en bok om hennes tid kommer inte att hjälpa till att skapa en öppen linje för kommunikation mellan dig och din dotter. Oavsett hur obekväm du är, visa henne att du är där för henne med minst försöka delar av denna diskussion, förutom att ge henne med en hjälpsam bok eller två.


 • Previous:nothing Next:Yaz preventivmedel säkerhetsvarningar

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla friktion bränna
 • hur du ökar din ämnesomsättning enkelt
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • typer av MR-bilder
 • Vilka är de funktioner vax?
 • bandmask hos barn
 • Graviditet & antidepressiv medicin
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com