hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-25
Människor som lider kalkavlagringar i sina kontaktlinser är normalt rekommenderas att bära endagslinser. Men många människor antingen inte kan bära dessa typer av linser eller helst inte vill. Dagligt slitage lins användare som återanvändning linser bör agera omedelbart för att ta bort eventuella kalkavlagringar på sina linser. Om kalcium är tillåtet att stanna kvar på linsen för länge, blir det alltför svårt att ta bort. Förebyggande behandling och hjälp av din optiker är de bästa sätten att behandla kalkavlagringar på dina kontaktlinser och bibehålla friska ögon.

Du behöver:
vinäger
. Enzym tabletter.


1.
Tar ut dina linser direkt när du känner en skrapa eller irritation på ögonen. Dessa är potentiella tecken på kalk.
2.
Undersök dina kontaktlinser noga, letar efter små, ojämna fläckar på ytan av linsen. Om dessa fläckar inte tycks röra sig även när störs, kan de vara kalk.
3.
Gör ett litet bad av ren vit vinäger. Använd inte ditt vanliga objektiv rengöringssats, som ättika kan sting ögonen om man inte rengör den ordentligt. En liten flaska mössa eller locket kan användas, men någon behållare som rymmer ditt objektiv och en liten mängd ättika kommer att fungera. Speciellt enzym tabletter för att lösa upp kalcium kan också användas i stället för ättika.
4.
Blötlägg linserna i vit vinäger eller enzymlösning i 20 till 40 minuter.

5.
Undersök dina linser för eventuella återstående kalk. Om det fortfarande finns ojämnheter, upprepa steg 3 och 4. Om fläckar kvar efter en upprepning, är kalcium antingen för omfattande och gedigen att ta bort, eller fläckarna är något annat än kalcium.
6.
Rengör linserna som vanligt med din saltlösning, och se till att få bort alla kvardröjande ättika eller enzymer. Blötläggning dina linser över natten i din rengöringsmedel är bäst.
7.
Fråga din optiker om råd om kalkavlagringar kvarstår eller hålla återkommande. Han kan rekommendera andra typer av linser eller olika rengöringsmetoder --- såsom värme rengöring --- för att undvika problemet.

Tips och varningar


 • Om kalcium insättningar på ditt dagliga använda linser blir besvärande, överväga att byta till endagslinser. Tårar är naturligt hög halt av protein och smutsiga dina linser efter varje användning, så är det ofta mycket lättare att använda en lösning som är utvecklad för att avlägsna överskott av protein från linser innan den calcifies. Leta efter en rengöringslösning som annonserar sin förmåga att avlägsna protein inlåning.
 • Vinäger kan bränna dina ögon om dina linser inte har rengjorts omsorgsfullt.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern

  Relaterade artiklar


 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • Vilka är fördelarna med citron vatten?
 • det bästa diet piller program
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • hjälp för spruckna hälar
 • vad man ska mata en barn med rotavirus
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • kost för personer som hade gastric bypass
 • vad är orsakerna till blod slem i avföringen?
 • hur man förebygger kalk sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com