hur man kan hjälpa någon sluta röka

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-19
Om du känner någon som vill sluta röka, kan det vara svårt att veta hur man erbjuda hjälp att sluta röka utan att göra situationen mer spänd och stressigt. Det kan vara ännu svårare om du aldrig har varit rökare och vet inte hur svårt det kan vara att sluta röka. Men med rätt stöd, kan någon erbjuda sluta röka hjälpa de människor som de bryr sig om

Du behöver:. .
Tålamod
Kreativitet.


1.
Håll din konversation ämnen borta från rökavvänjning. Ju mer ni pratar om det, desto mer rökaren får röka på hans eller hennes sinne. För att verkligen hjälpa till med rökavvänjning, nämna det så lite som möjligt. Det viktiga är att distrahera rökare från rökning i stället för att påminna dem om att de inte röker.
2.
Erbjuder särskilda distraktioner om din älskade inte aktivt ägnar sig åt dem. Om de nämner har problem med att undvika rökning vid vissa tider på dagen, föreslår aktiviteter under dessa tider. Du kan ta en morgonpromenad med dem för att hjälpa dem sluta röka på morgonen, engagera dem i ett brädspel eller film-tittande session på kvällen eller ta dem ut ur huset för en stund tills det röksug passerar.
3.
tyder på att användning av hjälpmedel att sluta röka om personen fortfarande har problem. Vissa människor har det svårare att slå nikotinberoende än andra. Om din älskade inte kan slå sina nikotinberoende med distraktion eller distans, föreslår en av de många hjälpmedel att sluta röka som för närvarande finns på marknaden. Det finns nikotinplåster, nikotin inhalatorer och många typer av nikotintuggummin som kan vara av nytta för dem sluta röka och slå den nikotinberoende.
4.
Erbjuder stöd och tålamod. Det kan vara svårt att se någon gå igenom processen att sluta röka, och det är alltid möjligt att den första eller andra försök att sluta röka kommer inte att fungera. Om din älskade har en förfaller, vara uppmuntrande i nästa försök att sluta. Låt dem veta att de kan lyckas, även om de inte har haft framgång i det förflutna. Erbjudandet tålamod och lugn när nikotinabstinens gör din älskade lynnig. En lugnande röst och viss tillförsikt kan gå långt.


Previous:nothing Next:hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont

Relaterade artiklar


 • Vilka är de funktioner vax?
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • hur man sparar pengar på kontaktlinser
 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • bandmask hos barn
 • skälen till frekvent urinering när jag försöker bli gravid
 • typer av MR-bilder
 • om Dr.
 • rensar ut överbelastning i örat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com