hur man kan stoppa svininfluensan (H1N1) under vaccinet dröjsmål

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-21
Obamas administration har deklarerat svininfluensan (H1N1)-pandemin en nationell nödsituation. Tält sätts upp utanför sjukhuset för att innehålla möjligt influensa drabbade. Skolor runt om i landet läggs ned.

Ovanpå detta, regeringens första pelaren om skydd "- H1N1-vaccin-Förseningar har förekommit att komma till USA som en följd, kan det vara en stund innan det finns tillräckligt med vaccin för dem som behöver det. Medan 120 miljoner doser väntades från tillverkaren av vaccinet i mitten av oktober, har cirka 11 miljoner doser gjorde det här. Den nuvarande H1N1 vaccinet brist gör det svårt att innehålla den snabba spridningen av den hotande viruset. Nedan finns tips om hur familjer kan skydda sig under tiden

Du behöver:.
Konserver, vatten, vävnader, städmaterial, vänner /släktingar /grannar villiga att hjälpa

1.
vet symptomen av H1N1 så att du kan agera snabbt. * Till skillnad från en kall, H1N1 strejker som säsongsbunden influensa med feber 100a ° F eller högre för 3 till 4 dagar, en torr hosta, huvudvärk, och har en snabbt insättande av 3 till 6 timmar. Frossa, svår värk och smärta, trötthet och obehag i bröstet är andra symptom. Konsultera en vårdgivare om du upplever dessa symtom.
2.
Stanna hemma om du upplever influensaliknande symptom för att förhindra spridning av H1N1. Det är viktigt att stanna hemma borta från andras tills febern är borta i minst 24 timmar utan användning av febernedsättande medicin som Tylenol.

"lanseras tillräckligt tidigt och fortsatte länge nog, social distansering kan dämpa effekterna av en pandemi, säger Howard Markel, en barnläkare och University of Michigan historiker för medicin, i en Atlantic Monthly rapport. Mexiko, som var den första plats som identifierats för svin influensa utbrott i mars uppmanade sjuka att stanna hemma som en del av sin influensa inneslutning kampanj.
3.
Skaffa en kompis. I Storbritannien, är en "kompis" system uppmuntras för människor att hitta en granne, vän eller släkting som kan leverera mat och medicin så sjuka kommer inte att ha sig ut i det offentliga. Medan du behöver inte flytta till en skyddsrum, med en leverans av konserver och vatten som finns kan också hjälpa de sjuka hindra andra från att bli sjuk också.
4.
Frekvent handtvätt med tvål och vatten i 30 sekunder kommer att bidra till att förhindra spridning av H1N1. Kraftig gnidning av händer hjälper till att eliminera bakterier från händerna. Alkoholbaserade produkter, som Purell, kan också användas.
5.
Bättre än normalt hygien bidrar till att förhindra spridningen av H1N1. Hjälp barn att kasta bort smutsiga vävnader. Hosta i armvecket istället för handen hjälper till att förhindra att viruset sprids till ytor.
6.
För den som identifieras med hög risk för komplikationer från H1N1, antivirala läkemedel, såsom Tamiflu och Relenza kan förskrivas av en vårdgivare för att behandla symtom.

tips och varningar


 • äldre, gravida kvinnor, spädbarn, små barn, gravida kvinnor och personer med underliggande hälsoproblem, såsom astma och diabetes, är på den största risken för sjukhusinläggning och utveckla livshotande co-infektioner, till exempel en lunginflammation, när deras kroppar har nedslagna av influensa.
 • Den goda nyheten är de flesta människor som har blivit sjuka med detta nya virus har tillfrisknat utan kräver medicinsk behandling, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Många kommer väder svininfluensan med gammaldags vila, vätska, och över disk medicinering för att lindra symtomen.
 • Slutgiltig diagnos av H1N1 kan bara göras med en tops pinnen som går in i en näsborre och verkar kittla hjärnans frontala cortex. Inte varje vårdgivare genomför testet eftersom de flesta kan göra en korrekt diagnos baserad på en sjukdomshistoria.
 • Håll dig borta från akutmottagningar för att förhindra spridning av H1N1. Kontakta din vårdgivare kontor om du behöver läkarvård att få befrielse från influensaliknande symtom.


 • Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • negativa effekterna av vattensängar
 • Vilka är de funktioner vax?
 • Vad är PSA i blodet?
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • AB vaccin biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com