hur ofta bör kvinnor se sina gynekologer?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-03
Många kvinnor frukta ett besök till gynekologen så mycket som de gör ett besök till tandläkaren. När allt cellprov tenderar att vara obekväm, och det kan vara smärtsamt diskutera personliga ämnen som sex, vaginal hälsa och reproduktiva frågor med någon du knappt känner. Men regelbundna besök hos gynekologen bidra till allmän hälsa

Schema årliga besök

Enligt Edwin Huang, en gynekolog vid Massachusetts General Hospital i Boston, bör de flesta kvinnor schema en årlig möte med sin gynekolog. Dr Huang rekommenderar att kvinnor föder sitt första besök av 21 år eller när de först blir sexuellt aktiva. Om det inte finns några problem vid den inledande granskningen kommer därefter årliga besöken börjar. Den initiala screening för kvinnor 21 och yngre kommer att innebära en hel hälsoprofil, ett cellprov, bröst kontrollera och tid avsättas för frågor och svar om nivån av sexuell aktivitet, framtidsplaner fertilitet och familjens historia.

Ålder spelar en faktor, men i frekvensen av möten med en gynekolog. Kvinnor över 40 år kan behöva ses oftare, särskilt om de har höga riskfaktorer för vissa typer av cancer eller genetiska bäcken villkor. Kvinnor som är mer sexuellt aktiva också kan behöva ses oftare för att testa för vissa sexuellt överförbara sjukdomar, beroende på gynekolog och allmänna hälsa profil. Efter 70 års ålder, om det inte har varit några problem och inga nya sexuella partners, kan de flesta kvinnor slutar regelbundna besök.

Var vaksam om Screening

årliga besök i din gynekolog är nödvändiga för screening. Eftersom det finns så många potentiella förhållanden som påverkar kvinnor, såsom livmoder, bröst-och livmoderhalscancer, är det viktigt att skärmen för dessa sjukdomar. Dessa typer av visningar är viktigast för kvinnor över 40 år eller med en familjehistoria av något av de ovannämnda cancer. Sexuellt aktiva kvinnor under 25 år bör undersökas årligen för sexuellt överförbara sjukdomar, vilket görs under cellprov. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar även kvinnor mellan åldrarna 13 och 64 kontrolleras årligen för hiv.

reproduktiv hälsa

Kvinnor i fertil ålder bör se en gynekolog redan innan de beslutar att bli gravid. Att få kroppen i bästa möjliga hälsa utan att ha ett barn är alltid bäst, och en gynekolog kan rekommendera nödvändiga livsstilsförändringar och vitaminer. Dessutom under graviditeten, kommer en gynekolog övervaka hela graviditeten, så mottagningsbesök kommer att bli mer frekventa. Även utöver barnafödande ålder och i klimakteriet, kommer en gynekolog att fortsätta att övervaka fortplantningsorgan och hjälp med hormonella förändringar.

Previous:nothing Next:livsmedel som avblockera testosteron-receptorer

Relaterade artiklar


 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • hjälp för spruckna hälar
 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • hur man kan bli av hicka effektivt
 • estropipate vs östrogen
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com