information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-08
Man behöver bara titta runt i dag för att se den ökande problemen med fetma hos barn såväl som tonåringar. Högt blodtryck och högt blodsocker har blivit stora hälsofrågor med preteens samt tonåringar. Tyvärr har många ohälsosamma tonåringar blir ofta ohälsosam vuxna. Det finns lösningar för att hålla han blodtrycket preteens och tonåringar i normala värden

Du behöver:. .
Näringsrika livsmedel
Debatt.

Definition

Blodtrycket mäts med ett instrument som kallas blodtrycksmätare och mäts i millimeter kvicksilver. Blodtrycket bestäms av ett systoliskt läsning som representerar toppen av varje hjärtslag. Detta är den högsta siffra. Det diastoliska är det lägre antal och är trycket när hjärtat vilar mellan varje slag. Det finns två typer av hypertoni, enligt kidshealth. org hemsida. Essential blodtryck är när det inte finns någon specifik hälsofråga, med undantag för livsstil. Det är sekundär hypertoni (högt blodtryck) som kan vara resultatet av njurproblem, hormonella störningar och avvikelser i den stora kroppspulsådern, aorta.

normalt blodtryck

normalt blodtryck för barn upp till 18 års ålder bestäms genom att jämföra blodtryck andra barn i liknande åldrar. Om blodtrycket är högre än den 95: e percentilen för barn efter ålder, kön och längd kommer detta avgöra högt blodtryck. Barn med högt blodtryck under dessa år är tre gånger större risk att få högt blodtryck som vuxna, uppger kidshealth. org webbplats.

Viktkontroll

Kontrollera dina barn vikt efter 12 års ålder är inte en lätt sak. De utsätts för många influenser utifrån i skolan och när de är med sina vänner. Det bästa du kan göra är att ha hälsosam mat val hemma och har ett överflöd av näringsrika mellanmål när de kommer hem från skolan. Färsk frukt, grönsaker med dip, bakad chips och salsa är några fyllning och kalorifattig mat.

Motion

Se till att barnen får mycket motion. Om de är aktiva i skolidrotten, är att ett sätt att hålla dem i rörelse. Begränsa TV-och dataspel så mycket du kan. Uppmuntra dem att gå ut och leka. Kanske tyder på att efter middagen gå, helgutflykter och andra verksamheter när det är möjligt kommer att hålla vikten, liksom blodtryck, under kontroll.

Sleep Frågor

Dr Susan Redline, som är direktör för University Hospitals Sleep Center vid Case Western Reserve University i Cleveland, Ohio, har genomfört många studier om barn och sömn. En av de studier, publicerade i omlopp: Journal of American Heart Association, visade barn med dålig kvalitet och bristande sömn var högre risk att utveckla högt blodtryck, liksom att utveckla andra hälsoproblem.

Previous:nothing Next:hur man förebygger kalk sjukdom

Relaterade artiklar


 • estropipate vs östrogen
 • kroppsdelar av en kvinna
 • hur man kan bli av hicka effektivt
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
 • vad är orsakerna till blod slem i avföringen?
 • hälsorisker av trä värme
 • hjälp för spruckna hälar
 • när ska hormonersättning övervägas?
 • lipotropic faktorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com