sätt att komma ihåg att dricka vatten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-08
Den mänskliga kroppen behöver vatten för att fungera väl, men du kanske har svårt att komma ihåg att dricka tillräckligt av det. Enligt experter vid Mayo Clinic, den mängd vatten som din kropp behöver kommer att variera per person, men du kan fortsätta ditt vätskeintag räcker om du äter tillräckligt med vätska för att producera 1,5 liter eller mer av urin och sällan är törstig.

Du behöver:
näringsrika livsmedel
. Debatt.

Placement

Håll vatten till hands. Sätt en flaska i din handväska, bil och skrivbord dörr-var du normalt spenderar tid. Håll din favorit glas bredvid diskbänken. Du kommer att vara mer benägna att dricka mycket vatten om du håller det på en armlängds avstånd hela tiden.

Uppsatta mål

tills du kan göra dricksvatten till en vana, måste du ställa in några mål. Oavsett om du begår till åtta glas om dagen eller tre fjärdedelar av en 2-liters flaska, ställa in vatten mål och hålla dem. Börja smått och arbeta upp till ditt mål belopp. Du kan nå tillräckligt vattenintag från att dricka andra vätskor, liksom, så en del av ditt mål vara en annan dryck.

Måltider

Mayo Clinic föreslår dricka ett glas vatten till varje måltid och mellan måltiderna. (Se Resurser 1) Detta gör det enklare att uppfylla dina mål vattenintag, samt fungera som en hunger suppressant. Vattnet gör att du känner bättre, och därmed äter mindre.

Påminnelser

Skapa lite påminnelser om att dricka mer vatten. Lämna dig själv konstaterar, ställa in alarm mobiltelefon, eller ändra din bild datorns skrivbord till ett glas vatten. Det kommer ta ett tag för dig att ta för vana att dricka vatten, så se till att du placerar påminnelser att dricka mer överallt du tenderar att vara.

I Hand

Förutom att hålla vattnet på de ställen där du tillbringar tid och ta den med dig överallt. Håll vattnet, inte bara ha det sitta på skrivbordet, kommer att uppmuntra dig att faktiskt dricka det. Håll en flaska bredvid dina nycklar och ta den med dig när du går någonstans. Om du går till nästa rum, ta lite vatten att dricka. När du gör det till en vana att hålla med dig, kommer du att plocka upp för vana att dricka mer vatten varje dag.

Försiktighetsåtgärder

Trots att dricka mycket vätska är viktigt, det är möjligt att dricka för mycket vatten. Om du dricker mer än kroppen kan använda, kan överskottet lägre natrium i blodet. Om du är orolig med hur mycket vatten du behöver dricka per dag, kontakta din läkare eller dietist. Eftersom alla behöver olika mängd vatten för att fungera korrekt, får hälso-och sjukvårdspersonal vara till hjälp vid fastställandet av beloppet som är bäst för dig. (Se referenser 1)

Previous:nothing Next:information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre

Relaterade artiklar


 • hjälp för spruckna hälar
 • Effekten av brunnsvatten på tänderna
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk utan en bröstpump
 • Risk för graviditet under klimakteriet
 • fibromyalgi återhämtning
 • Hur man testar manlig fertilitet
 • hur man sparar pengar på kontaktlinser
 • Vilka är orsakerna till för tidig födsel?
 • hur ofta bör kvinnor se sina gynekologer?
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com