skälen till frekvent urinering när jag försöker bli gravid

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-14
Frekvent urinering när de försöker bli gravida kan bero på irritation i vävnader från att ha sex ofta, infektioner eller biverkningar av mediciner som används för behandling av infertilitet. Upprepade resor till badrummet kan också vara symtom på Myom eller endometrios, som båda kan ha en negativ inverkan på kvinnans chanser att bli gravid

Historia

En omfattande medicinsk historia är ett verktyg läkare använder för att göra en differentialdiagnos av ett problem. Den enklaste förklaringen är att täta sexuella relationer har orsakat irritation i meatal sphincter, vilket urin passerar igenom. Ett inflammatoriskt svar i dessa vävnader kan orsaka en känsla av att behöva kissa, även om urinering just har ägt rum.

Ofta kön bidrar också till möjligheten att bakterier, oftast från anus, har införts och en infektion i urinvägarna orsakar obehagliga symptom. Om så är fallet kommer det att finnas grumlig urin, en brännande känsla medan urinera, och tillståndet kan framsteg inom några dagar till buksmärtor och ryggvärk. Utan behandling kan infektionen resa från urinblåsan till njurarna. Intag av stora mängder vätska och ordinerats antibiotika är oftast nödvändigt, även om vissa örter och vitaminer rättsmedel har goda resultat om villkoret är upptäcks och behandlas tidigt.

Andra infektioner

Svår svampinfektion eller Candida, kan orsaka miktionsfrekvens . Symtom på smärta, rodnad och klåda tillsammans med en vit utsläpp är oftast uppenbart, men en läkare kan ta en kultur för att påvisa förekomst av candida. Over-the-counter krämer är effektiva för ytliga infektioner, orala läkemedel kan vara nödvändigt för att utrota candida från urinvägarna. Kompletterande probiotika och efter en diet med låg sockerhalt (även söta frukter) och stärkelse kan vara nödvändigt för att få varaktig lindring.

Myom

noncancerous utväxter i livmodern, eller Myom, oftast inga problem och inte kräva behandling. De som växer i det inre hålrum i livmodern, eller submucosa, kan orsaka kraftiga menstruationsblödningar och kan påverka fertiliteten. Subserosal muskelknutor projekt på utsidan av livmodern och kan trycka på blåsan och orsakar frekvent urinering eller kvarhållandet. Konsultera en läkare för bedömning och behandling av detta tillstånd.

Mediciner

Clomiphine citrat, generiska för Clomid, Serophene eller Milophene, är en fertilitet läkemedel som tas av kvinnor för att starta ägglossningen. Medan miktionsfrekvens är en sällsynt biverkan av denna drog, sker det på mindre än 1 procent av kvinnor som tar Clomid.

Vissa läkemedel som ordinerats för att sänka blodtrycket, t. ex. Lasix eller hydroklortiazid, arbete genom att öka urinmängder. Denna effekt förväntas och inte vara en biverkning. De vanligen tas på morgonen för att förhindra avbrott i sömnen. Kan

Endometrios

endometriet, eller livmoderslemhinnan, slå rot i andra delar av kroppen, vilket orsakar ett smärtsamt tillstånd som kallas endometrios. Orsaken till endometrios är inte känt, men det kan köras i familjer. Varje cykel stimulerar dessa renegaten implantat att växa. Endometrios kan förekomma på äggstockarna, bäcken foder och urinblåsan eller i tarmen och ändtarmen. Med tiden ärrbildning och vidhäftning av äggledarna kan göra befruktningen svårt. Medverkan av urinblåsan eller urinvägarna av endometrios kan ge symptom som högt blodtryck, brännande eller blodig urin, och kissa. Användningen av p-piller kan dölja detta tillstånd, det kan blossa upp när kvinnor slutar ta p-piller och försöker bli gravid.

Previous:nothing Next:typer av MR-bilder

Relaterade artiklar


 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • AB vaccin biverkningar
 • Definitionen av laminin
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • hur man styr gas i magen under graviditeten
 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • allergen barriär tvätt skötselråd
 • hur man ska behandla en svår förkylning eller influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com