typer av MR-bilder

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-14
En MRI (magnetisk resonanstomografi) scan är en form av mjuk-vävnad tester som kom i förgrunden av diagnostiska medicin i början av 1980-talet. En MRI, till skillnad från en röntgen eller datortomografi, avger ingen strålning. Istället förklaras Netdoctor att en MR använder magnetisk radiovågor --- 1 till 30 gånger starkare än den magnetiska kraften på jorden. Det finns olika typer av MR-bilder, var och en spelar en viktig roll i de diagnoser av sjukdom

Brain and Neck

En MR att tentor den mjuka vävnaden i hjärnan kan vara en viktig diagnosverktyg för läkare som försöker att fastställa ursprunget för en sjukdom som, Parkinsons sjukdom . Enligt University of California, San Diego, en MRT av den mjuka vävnaden i nacken kan bidra till att diagnostisera massor, tumörer och skador samt, vaskulära och strukturella abnormiteter.

Hjärt-och Bröst

Hjärtat MRT är mycket effektiva för att fastställa hjärtproblem som är ett resultat av fysiska missbildningar eller ärftliga faktorer. Radiologi Info. org förklarar att en hjärt MRT kan ibland innebära användning av ett kontrastmedel som ges vid venen. Kontrastmedlet ger en ljusare MRI-bild av den inre kroppens vävnader. Bröst magnettomografi har ännu inte utvecklats för detektering av bröstcancer men är användbara vid utvärderingen av bröstimplantat av silikon.

Spine

Ryggrad magnettomografi ofta beställas i de fall där ryggont är ett problem. Den MRT kan också rekommenderas vid förlust av känsla uppstår i extremiteter av kroppen. Enligt US National Library of Medicine, en MR-undersökning kan avslöja tumörer eller spinal brister såsom, ryggmärgskompression eller utbuktande skivor.

Buken, bäckenet och levern

magnettomografi kan också utföras på buken och bäcken samt, levern. En MR-undersökning av buken eller levern kan visa bölder, hemangiom (godartad tumör) eller andra avvikelser som kan finnas i bukens organ. En MRT av bäckenet utförs vanligen för att hjälpa till med diagnosen reproduktiva förhållanden hos kvinnor, enligt emedicinehealth. com. Bäcken MRT hos män ofta utförs för att diagnostisera förekomsten av prostatacancer.

Extremities

kroppsdelar som fingrar, armar, ben, fötter, armbågar, handled och hand kan alla skannas med MRI-tekniken . Aetna rapporterar att användningen av en MR-undersökning för att utvärdera extremiteter är lämplig när det finns ett behov av att diagnostisera en massa infektioner eller lokala infektioner. En MRT av extremiteterna kan också anses nödvändig före operation eller i fallet med oläkta, problematiska frakturer.

Previous:nothing Next:Hur är ögat ansluten till hjärnan?

Relaterade artiklar


 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • negativa effekterna av vattensängar
 • när ska hormonersättning övervägas?
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • Hur man använder en glukometer FreeStyle Lite
 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • lipotropic faktorer
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • psykologiska effekter av skolios
 • Vilka är fördelarna med citron vatten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com