vad man ska mata en barn med rotavirus

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-02
Rotavirus, en gemensam och smittsam infektion, drabbar oftast de flesta barn innan fem års ålder. En infektion ger inte immunitet, men efterföljande infektioner blir mindre allvarliga. Inkubationstiden är två dagar. Förekomsten är lägre hos ammade barn och högre i dagvård. Rotavirusinfektion kan åtföljas av låg feber, kräkningar och diarré. Föräldrar bör övervaka barn och söka medicinsk hjälp för allvarlig dehydrering

Onset

Småbarn kan kräkas var femte till 30 minuter för de första 12 timmarna av rotavirus infektion. Under denna intensiva period, att hålla magen tom är lämpligt, men om barnen är törstiga de kan amma, ges några klunkar pediatrisk elektrolytlösning, eller äta is chips från en tesked. Överdriven socker utlöser kroppen att öka mängden vätska i mag-tarmkanalen, och kan göra diarré värre. Komjölk eller formeln bör inte ges, eftersom rotavirus dödar de enzymer som behövs för att smälta laktos, öka magkramper och diarré. Meddela läkare om frekventa kräkningar varar längre än 12 timmar.

Nästa fas

Kräkningar bör dämpas till var och en eller två timmar i den andra etappen av rotavirus infektion. Småbarn kan ta in mer vätska nu, men fortfarande ingen mjölk eller feta livsmedel. Om amning är ett alternativ, göra det exklusivt. Annars klara vätskor är bäst. Mint te är lugnande och doften av mynta lindrar illamående. Ingefära te är bra för kramper och buksmärta. Utspädd sportdrycker, elektrolyt barn popsicles och ris vatten är alla bra val. Gör ris vatten genom att koka 1 /2 kopp av brunt ris i tre koppar vatten i 45 minuter, stam vätska av och svalna innan servering. Ge inte fast föda tills kräkningar avtar till en eller två gånger om dagen.

Slutfasen

När ett barn bara kräks en eller två gånger per dag, kan lättsmälta livsmedel ges som tolereras. Prova ris mjölk i stället för komjölk. Grönsakssaft, buljonger, soppor och kan läggas till. Canned gröna bönor, frysta ärtor och morötter, eller kokt och mosad potatis ger fibrer, vitaminer och kalium och andra mineraler. Färska frukter kommer att välkomnas, tillsammans med färsk selleri-och morotsstavar. Det är viktigt att öka växtfibrer och lägga probiotiska kosttillskott eller odlade livsmedel såsom yoghurt för att ersätta kolonier av "vänliga" bakterier i tarmen. De flesta rotavirusinfektioner köra sin kurs inom en vecka.

Varningar

Medan frekventa kräkningar och diarré kan vara utmattande, ett barn som inte kan väckas lätt kan lida av allvarlig uttorkning. Insjunkna ögon, avsaknad av tårar, mer än åtta timmar utan urin och hud som "tält" eller inte gå tillbaka när klämmas är tecken på allvarlig uttorkning. En del barn med rotavirus behöver rehydrering av intravenös vätsketillförsel i sjukhusmiljö.
Ge inte rosa over-the-counter magen rättsmedel. De flesta av dessa innehåller acetylsalicylsyra, vilket inte är lämpligt att behandla virusinfektioner hos barn på grund av sitt samarbete med Reyes syndrom, en sällsynt men potentiellt livshotande tillstånd.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till för tidig födsel?

Relaterade artiklar


 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • bandmask hos barn
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • hjälp för spruckna hälar
 • vad man ska mata en barn med rotavirus
 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
 • rensar ut överbelastning i örat
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com