äggdonation risker

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-20
Äggdonation är den process genom vilken en kvinna kan ge henne ägg till kvinnor eller par som har problem att bli gravid på egen hand. En kvinna kan göra detta för osjälviska och välgörande ändamål, eller hon kan göra det åt ekonomisk ersättning. Oavsett vad hennes skäl, det finns vissa risker

Process

När en kvinna bestämmer sig för att donera sina ägg, hon samtycker till att en läkare för att ta bort ägg från hennes kropp för att hjälpa en annan kvinna bli gravid. Äggen används i en process som kallas provrörsbefruktning, under vilken läkare använder för att befrukta ägg givare och sedan implantat den redan befruktade ägg in i mottagarens livmodern. Vanligtvis är det äggdonator roll fullständig efter att hon vann äggen. Hon har ingen annan roll i befruktningen eller impregnering.

Bekämpande

Som en del av äggdonation processen tar äggdonator vanligtvis en medicin för att stoppa hennes menstruationscykel tillfälligt och göra henne slutar äggstockarna sina normala arbete för en tid. Medicineringen kan orsaka torrhet i slidan, ömma bröst, huvudvärk och kropp ömhet. Vissa kvinna kan också uppleva värmevallningar, trötthet, sömnsvårigheter, synproblem och förändringar i humör.

Ägg

äggdonatorer få en annan typ av läkemedel för att stimulera äggproduktionen. Dessa läkemedel sprutas in i givarens kropp och består av höga doser av hormoner honan normalt producerar. Biverkningar av dessa läkemedel är ömhet vid injektionsstället, humörsvängningar och ömma bröst. Vissa kvinnors äggstockar kan bli överstimulerade och svullet. I lindriga fall kan denna komplikation åtföljas av vätskeretention, tryck och smärta i buken. I svåra fall, blodpropp och en uppbyggd av vätska i lungorna kan leda till. Chock och njursvikt finns risker i de mest allvarliga fallen.

Donor Graviditet Risk

Trots en äggdonator planerar att donera sina ägg, kan hon bli gravid om hon har oskyddat samlag innan äggen hämtas från hennes äggstockar . Denna risk kan finnas kvar efter äggplockning om läkaren inte kan ta bort alla ägg av någon anledning. Eftersom läkemedel som används för att stimulera äggstockarna resultat i produktionen av flera ägg, kan äggdonator bli gravid med mer än ett barn.

Äggplockning

Läkare använda en procedur som kallas transvaginalt ovariell strävan att avlägsna ägg från en donators äggstockarna. För att ta bort äggen, ett skär läkare en tunn nål i varje äggstock och suger ut äggen ur. Enligt USA Today kan mer än 10 ägg hämtas under denna process. Risker för äggplockning inkluderar blödning och tarm och blåsa punktering. Blodkärlsskador kan förekomma också. I sällsynta fall kan bäckenorganen vara allvarligt skadade eller farliga inre blödningar kan uppstå.

Långsiktiga risker

Ingen är säker på långfristiga risker med användningen av fertilitet droger, som de som krävs för ägg donation. Enligt New York State Department of Health, kan det finnas ett samband mellan ovarialcancer och droger fertilitet. Om du är osäker eller orolig för riskerna, tala med en läkare du litar på innan de accepterar att bli donator.

Previous:nothing Next:är gasell en bra aerob träning?

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • psykologiska effekter av skolios
 • symptom och behandling av trikiner
 • hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern
 • hur du ökar din ämnesomsättning enkelt
 • estropipate vs östrogen
 • Graviditet & antidepressiv medicin
 • stetoskop diagnos
 • varför framkalla läkare arbetsmarknaden?
 • Singulair biverkningar hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com