ben sporrar hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-07
Bone sporrar hos barn är utöver ben som utvecklar längs sidan eller kanten av ett ben. Den kliniska namnet för denna extra ben ska växa osteofyter. Bone sporrar kan bilda längs nästan alla ben, men de är speciellt benägna att växa leder. Som ett resultat, är det inte ovanligt att hitta ben sporrar längs ryggraden, eftersom detta är den del av kroppen med det största antalet skarvar. Mycket ofta sporrar folk med ben som utvecklades när de var barn inte vet att det sporrar existera tills de är väl i vuxen ålder.

Symtom

Enligt Mayo Clinic, många gånger ben sporrar har ingen smärta eller symptom alls, särskilt när de är på benen av barn. Men sporrar vissa ben är smärtsamma och kan begränsa utbudet av rörelse som en person blir äldre och hans ben stelna. Bone sporrar i knät kan begränsa din förmåga till att dra ut knä och böja den, vilket gör svårt att gå. Bone sporrar i nacken eller ryggen kan vara smärtsamt och orsaka domningar i armar och ben.

Orsaker

WebMD visar att ben sporrar utveckla ett antal olika skäl. I vissa fall utvecklas de på grund av ben försöker reparera sig själva på grund av stress, friktion eller tryck som uppstår över tiden. Bone sporrar hos barn ofta utvecklas som en följd av ett ben är stressad på grund av bryts eller slås sönder. Andra orsaker till ben sporrar att utveckla omfatta åldrande och stram ligament. Eftersom kroppen bryter ned med åldrande och brosket bryts ned, sporrar utveckla längs skarpa kanter ben i lederna.

Diagnos

Läkare diagnostisera ben sporrar med en mängd olika tester. Enligt Mayo Clinic, dessa undersökningar ska ingå röntgen, datortomografi (CT) och magnetisk resonanstomografi (MRT) genomsökningar. Alla dessa prover hjälper läkaren att titta in i kroppen och se benstomme och avgöra om smärtan upplevs beror på ett ben sporre. Detta är särskilt viktigt att fastställa orsaken till ledvärk.

Behandlingar

Enligt WebMD, det finns många behandlingar för ben sporrar. Ofta kommer läkare rekommendera viktminskning som en metod att ta bort trycket av ben sporrar som förekommer i fötterna eller på hälarna. Andra behandlingar inkluderar stretching och stärkande ligament genom sjukgymnastik och motion. I vissa fall kommer läkare ordinera NSAID att hjälpa till med smärta och inflammation som kan förekomma med ben sporrar. Om medicinering inte hjälper med smärta kan läkaren rekommendera att kortikosteroider injiceras på platsen av ben sporre som ett alternativ behandling. Slutligen, kan operation krävas för att ta bort sporra från benet.

Komplikationer

Även ben sporrar är ofta godartade och inte orsaka mer än minimalt obehag, ibland komplikationer uppstå. Enligt Mayo Clinic, om ett ben sporre bryts av från benet, kan den flyta i kroppen och fastna i närmast närliggande led, vilket resulterar i smärtsamma komplikationer i att kunna flytta gemensamma eller förlänga den. Om detta inträffar, det ben sporre måste avlägsnas kirurgiskt för att förhindra ytterligare problem.

Previous:nothing Next:diarré i klimakteriet

Relaterade artiklar


 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • hälsorisker av trä värme
 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • Vad är PSA i blodet?
 • symptom och behandling av trikiner
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • hur man ska behandla nästäppa i en 2 månader gammal
 • normala blodtrycksvärden hos barn
 • vad gör gynekologer & förlossningsläkare göra?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com