diarré i klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-07
Du kanske har märkt att du är benägen att få diarré eller lös mage under din menstruation, medan du kan vara förstoppad resten av månaden. Det diarré orsakas av hormoner, östrogen och progesteron, att kvinnor producerar under sin menstruation. Detsamma gäller när du går in i klimakteriet. De hormonella förändringar som är förknippade med klimakteriet kan leda till diarré, enligt Mayo Clinic

Du behöver:. .
Vårdgivare
IV.
blodet.

Hormoner

Som rapporterats på MotherNature. com, punkterna Dr Marvin Schuster, chef för avdelningen för matsmältningssjukdomar vid Johns Hopkins Bayview Medical Center och professor i medicin vid Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore, att "gut störningar" är vanliga i menstruerande kvinnor. Diarré är det vanligaste problemet, och det i allmänhet som händer under de två första dagarna i en kvinnas mens. Detta beror på ökade nivåer av progesteron och östrogen. När hormonnivåerna topp, detta gör kolon musklerna slappnar av. Samma sak inträffar när en kvinna i klimakteriet. I själva verket kan hennes hormoner vara helt i obalans på tider och detta leder till en rad symptom, bland annat diarré.

Effekter

Schuster i MotherNature. com rapporten förklarar man att sammandragningar som är gjorda av tjocktarmen i allmänhet stopp förflyttning av pallar, så när bromsverkan av kolon inskränkas av höga halter av hormoner, detta kan orsaka diarré. Detta gäller även för kvinnor i klimakteriet som kan uppleva extremt höga nivåer av östrogen under klimakteriet fas som leder fram till klimakteriet.

Ytterligare orsaker

Dr Betty Wang av Womensmentalhealth. org konstaterar att kvinnor i klimakteriet ibland ta örter som linfrön, som är en fytoöstrogen, för att kontrollera värmevallningar. Fytoöstrogener kan vara effektiv vid behandling av klimakteriebesvär, men det kan finnas negativa biverkningar, inklusive mild diarré, tillsammans med en utspänd buk, väderspänning och gas.

Komplexa System

tarmen och hjärnan är anslutna via signalsubstansen kemikalier såsom noradrenalin och serotonin samt av nervsystemet. När det finns höga halter av serotonin Detta hämmar noradrenalin och detta kan resultera i en ökning av acetylkolin, som är en annan signalsubstans kemikalie. Detta kan orsaka diarré. När noradrenalin stiger, är serotonin sänks och acetylkolin är blockerad, vilket leder till förstoppning. När en klimakteriet hormoner är fluktuerande, påverkar denna neurotransmittor nivåer, vilket i sin tur påverkar dina tarmar.

Söka hjälp

När en kvinna kommer in klimakteriet eller är helt klimakteriet, kan hon upptäcka att hon inte tål vissa livsmedel. Hon kan även bli laktosintoleranta för första gången eller upptäcker att hon har allergiska reaktioner mot vissa livsmedel. Om diarré har blivit ett allvarligt problem för dig, ta detta till uppmärksamhet från din läkare.

Previous:nothing Next:Definitionen av diagnostiska tester

Relaterade artiklar


 • hur du förklara din första perioden
 • estropipate vs östrogen
 • pristiq för klimakteriet
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk utan en bröstpump
 • ascaris suum hos människa
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
 • kan du ha implantation blödning & inte vara gravid?
 • Vilka är de funktioner vax?
 • vad gör gynekologer & förlossningsläkare göra?
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com