diet val efter gastric bypass

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-01
Gastric bypass är ett förfarande som används på människor som inte kan gå ner i vikt genom traditionella metoder, som har ett BMI högre än 40 eller har allvarliga hälsoproblem (som följer övervikt). Under detta förfarande är layouten i magen ändrats, vilket gör magsäcksficka mindre och kan hålla mindre mat --- leder till viktminskning. Men efter operation, är kost viktigt för återhämtning och långsiktig viktminskning

diet efter Gastric bypass

Den första dagen efter operationen kommer du att begränsas till klara vätskor. Undvik magbesvär och extra gas genom att hålla sig borta från kolsyrade drycker under denna tid. Syftet med denna begränsning är att undvika att fylla magen för mycket och förhindra klamrar från rivning. Oroa dig inte, för efter den första dagen, kommer din läkare att lyfta "klar dryck bara" begränsning och du kommer att kunna konsumera proteinrik vätskor.

Hög proteinhalt vätskor som innehåller minst tio gram protein och inte mer än 30 gram socker kommer att förbrukas (enbart) för de närmaste veckorna. För att undvika uttorkning bör du smutta också på upp till två uns av vätskor (inget koffein och ingen karbonatisering) ett par gånger i timmen. Låt 15 minuter mellan drycker för att undvika överbelastning i magen. Efter tre veckor kommer du att besöka din kirurg och de kommer att klara dig att börja mjuk mat.

Mjuk mat för Gastric bypass

Några veckor efter operationen, du kommer att börja introducera mjuk mat i din kost. Under denna tid, fortsätter att fokusera på proteinrika livsmedel och undvika livsmedel som är tät i kalorier eller fett.

Exempel på mjuk mat inkluderar fettsnål yoghurt, keso, fettfri bönor, riven ost, tofu och potatismos. Andra mjuk mat alternativ är havregryn, låg fetthalt soppor och rostat bröd.

Under denna tid är det viktigt att undvika vissa livsmedel, som pasta, smält ost och ris. Krispigt livsmedel såsom popcorn, nötter och råa grönsaker bör också undvikas.

Fast föda för Gastric bypass

Vid 10 till 12 veckor efter operation märkning, kan din kirurg överens om att du börjar med fast föda. Under denna tid, tugga maten väl innan de sväljer. Detta gör det lättare matsmältning och undviker magbesvär. Dessutom, för att dricka åtta koppar vatten dagligen undvika uttorkning. Livsmedel såsom ris, bör rullar och pasta undvikas. Enligt Duke University, de upp bollen i magen och orsaka upprörd.

När du förbereder mat, se till att de inte är riktigt varm eller kall. I vissa människor, det orsakar spasmer som är obekväma. Duke University förklarar också att fasta livsmedel bör införas en i taget. Detta sätt, om du har gastrointestinala besvär, kan du isolera problemet.

Previous:nothing Next:stetoskop diagnos

Relaterade artiklar


 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • Yaz preventivmedel säkerhetsvarningar
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
 • hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • Hur är ögat ansluten till hjärnan?
 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • är det säkert att använda aluminium köksredskap?
 • stetoskop diagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com