effekterna av koffein på hjärtat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-20
Koffein är ett stimulerande som finns i te, kaffe, läsk, energidrycker, choklad och vissa typer av nötter. Det är ibland läggs till smärtstillande medel, bantningspiller och kallt läkemedel. Det stimulerar det centrala nervsystemet i kroppen, som reglerar hjärt-kärlsystemet och hjärta

vilopuls

Den genomsnittliga. vilopuls på en vuxen mellan 60 och 100 slag per minut. Många faktorer, såsom exempelvis, känslor och mediciner, påverka denna takt och får det att variera under en vanlig dag.

Koffein

Koffein är ett ämne som saknar smak. Det är naturligt i te, kakao och kaffe. Det fungerar både som en stimulerande, ökar puls och andning, och som ett diuretikum, vilket ökar urinering.

Effekter

koffein stimulerar hjärtat, vilket kan göra att slå snabbare. I små doser, gör detta vanligtvis inte orsaka någon skada. Folk som inte är toleranta mot koffein kan ha en oregelbunden hjärtrytm för en kort tid.

Tveksam Studier Många studier har gjorts för att se om det finns ett samband mellan koffein och hjärtsjukdomar. Resultaten har varit resultatlösa, men American Heart Association sägs att måttlig kaffedrickande inte verkar vara skadligt för hjärtat. De rekommenderar att hålla intaget till mellan 1 och 2 koppar per dag. Detta motsvarar mellan 200 och 300 milligram.

Koffein utan en hälsosam diet

National Institutes of Health uppgav nyligen att en person som konsumerar koffein, men inte äter en medelhavskost, rik på fullkorn, frukt och grönsaker, är mer benägna att drabbas förmaksflimmer. I förmaksflimmer, den övre hjärtats kamrar, Atria, koger snarare än kontrakt. Detta kan orsaka hälsoproblem såsom svimning, yrsel och trötthet.

Måttlighet

För att undvika negativ påverkan på hjärtat, konsumerar koffein med måtta. För att göra detta är det viktigt att veta hur mycket koffein i vissa poster. En kopp kaffe har mellan 90 och 150 milligram koffein. En kopp te har mellan 30 till 70 milligram, en cola har mellan 30 till 45 milligram, och en chokladkaka har cirka 30 milligram koffein. Små mängder dagligen kommer fortfarande att höja pulsen tillfälligt, men troligen kommer inte orsaka någon skada.

Previous:nothing Next:längre perioder under klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa någon sluta röka
 • Definitionen av laminin
 • impotens som en biverkning av vissa mediciner
 • skillnader mellan blodkärlen
 • diet val efter gastric bypass
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • Vad är PSA i blodet?
 • estropipate vs östrogen
 • rödklöver i behandling för klimakteriet
 • om tendinit hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com