hur man förbereder din make för din död

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-22
Döden är inte något som de flesta vill diskutera. Men i nästan alla fall kommer en make dör innan den andra.

De som har blivit änkor kommer alltid säga att de var mycket tacksamma för de beslut som deras makar gjorde innan sin död, samt information om hur man hanterar livet i deras makar frånvaro.
1.
Har en icke-arbetsgivare med säte livförsäkring. Många anställda är beroende av en arbetsgivare-baserad livförsäkring. Dessa är utmärkta om din arbetsgivare erbjuder dem, men de bör inte vara din enda livförsäkring. Om du förlorar ditt jobb eller blir sjuka så att du inte kan arbeta, kommer du att förlora din livförsäkring. Var noga med att ha en kompletterande politik som du kan hålla om du inte arbetar.
2.
Ha en pensionssparande plan och om du inte har startat en, gör det nu. Även om du blir mycket sjuk, gör ditt bästa för att inte kassera ut din pension fonder. Dessa kommer att vara avgörande för din efterlevande make vid din död, särskilt om du är nära pensionsåldern. Om du skickar iväg och din make är inte redan arbetar, kommer det att bli mycket svårt för dem att hitta ett jobb samtidigt som de sörjer och vänja sig vid att köra hushåll utan dig. Social trygghet är nästan aldrig tillräckliga inkomster för att leva på. Gör din make en stor tjänst och vara säker på att de har något att få dem genom de första par år efter din död, åtminstone.
3.
Hojta detaljerad info om hur du hanterade finanser eller budgetering. Om du har att hantera budget och bankkonton och /eller investeringar, är chansen din make har ingen aning om vad du har gjort med dessa eller hur man ska hantera dem. Även om de har möjlighet att förstå hur man gör det, de förmodligen inte vet hur man kommer åt konton, lösenord etc. Lämna detaljerad information, och vid behov, hitta någon som kan hjälpa dem efter din död räkna ut hur man hantera ekonomi.
4.
Om du betalar räkningar eller hantera någonting online, ha en förteckning över lösenord. Om din make inte har lösenord och platser för online-konton, etc. , kommer de aldrig att kunna få tillgång till dem. Lägg alla dina lösenord i ett Excel-ark och upprätthålla det kontinuerligt.
5.
har tillräckligt med kontanter för en begravning och livet strax efter begravningen. Många människor inser inte att du måste betala många av dessa utgifter upp framsidan och livförsäkring pengarna kunde ta veckor att komma till din make. Ovanpå det, om du har någon bokföring inte fanns dubbla konton, han eller hon inte kommer att kunna få tillgång till dem pengar direkt. Det kan ta veckor till ett par månader för honom eller henne att få tillgång till dessa medel. Var noga med att ha lite pengar tillgängliga så att din make kommer inte i skuld att betala för begravningen och hushåll.
6.
Kommunicera din begravning önskemål. Om kyrkan eller vilken typ av begravning är viktigt för dig, se till att kommunicera den. Efter en make dör, måste många val göras och din make kommer att vara tacksam för att han eller hon kunde göra exakt vad du ville utan tvekan. Du kan även välja att köpa din gravplatsen och gravsten tillsammans med din make.
7.
Ha en levande vilja. Det är viktigt att ha en levande kommer särskilt i fall du skulle bli sjuk. Detta kommer att eliminera stressen i din make /maka och familj att behöva besluta om huruvida de bör ha läkarna utföra livräddande insatser om ditt tillstånd är terminal. Om din familj vet exakt vad du vill, kommer det att göra många smärtsamma beslut mycket enklare för dem.
8.
Vänta inte tills du är sjuk eller infirmed. Har dessa saker medan du är frisk, om du kan. Om du blir mycket sjuk, kommer det att bli mer utmanande fysiskt och känslomässigt att göra dessa saker. Har dem medan du är frisk och ung, och du och din make kommer att vara tacksamma att du gjorde.


Previous:nothing Next:hur du håller koll på din period

Relaterade artiklar


 • effekterna av koffein på hjärtat
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • när ska hormonersättning övervägas?
 • äggdonation risker
 • kost för personer som hade gastric bypass
 • vad är så speciellt med Rh-negativ blod?
 • Vad betyder högt systoliskt och lågt diastoliskt tryck?
 • halspulsådern vs halspulsåder
 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • utveckling av Integumentary av fostret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com