inte har äggledarna bort orsaken klimakteriet?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-18
Klimakteriet är ett år med ut din menstruation. Medelåldern kvinnor går igenom klimakteriet är 51. Borttagning av äggledarna, även känd som salpingectomy, kan sätta en kvinna i klimakteriet endast om det påverkar produktionen av kvinnliga könshormoner

Funktion

Alla kvinnliga ägg som en kvinna har lagras i hennes äggstockar, som är på toppen av hennes äggledare. Varje månad ett ägg färdas ner i äggledaren till livmodern att befruktas och bli ett embryo. Dessutom är det kvinnliga könshormonet östrogen produceras i äggstockarna, som kontrollerar menstruation.

Överväganden

Om din läkare utför salpingectomy och håller minst en av dina äggstockar, kommer din kropp fortfarande göra hormonet östrogen och du kommer sannolikt kunna ha mens som vanligt.

Potentiella

När äggledarna avlägsnas kommer ägget inte att kunna resa ner rören på egen hand till livmodern. Efter att ha fallopian bort rören är i själva verket liknar en äggledaroperation som förhindrar graviditet men fortfarande tillåter dig att ha din perioder. Med äggledarna bort, så länge du har en äggstock kvar du fortfarande kommer eventuellt att kunna bli gravid. Du kanske måste genomgå en dyr procedur att ta bort ägg och få dem placeras i livmodern för in vitro-fertilisering.

Kirurgiska Menopuase

Om äggledarna tas bort och båda äggstockarna tas bort samtidigt, kan du sluta gör det kvinnliga hormonet östrogen. Detta kommer att sätta dig in i "kirurgisk menopaus", som du inte längre producera de hormoner som krävs för menstruation.

symptom på klimakteriet

Utan äggledarna och äggstockarna, kan du uppleva symptom på klimakteriet, men eftersom du inte har regelbunden mens du anses vara menopausala. Vissa biverkningar av kirurgisk menopaus är en torrare underlivet, eftersom de vaginala slemhinnorna blir tunnare på grund av förändringar i östrogen nivåer som produceras, att förlora muskler och få fett, osteoporos och hjärt risker sjukdom.

Previous:nothing Next:Hur man testar om HGH brist

Relaterade artiklar


 • Hur man testar manlig fertilitet
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • Vilka är de blodkärl som går från hjärtat genom din kropp?
 • är ett PSA-test rekommenderas för äldre män?
 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • säkerhet Premarin grädde
 • vad man ska leta efter när man köper hörselskydd
 • symptom och behandling av trikiner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com