korrekt förfarande med fasta före ett blodprov

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-31
Patienterna har en mycket viktig roll för att säkerställa riktigheten och tillförlitligheten i deras blodprov. För att säkerställa nyttiga och exakta resultat är det viktigt för patienterna korrekt att förbereda sig för det specifika blodprov de har. Även om vissa blodprover kräver ingen särskild förberedelse, majoriteten av dem kräver fasta. Det korrekta förfarandet för fasta före ett blodprov beror på själva provningen

Vad är fasta?

Fastan är en vanlig typ av preparat som krävs för blodprov, enligt National Library of Medicine (NLM) och National Institutes of Health ( NIH). Det kräver en patient att gå utan alla eller vissa livsmedel för sex till 12 timmar. Vissa tester kräver patienterna att öka eller minska mängden vätskor som förbrukas för 10 till 12 timmar före testet. Patienter kan också rådas att undvika vissa livsmedel, drycker eller mediciner. Vissa beteenden, såsom rökning, överdriven träning, uttorkning eller äta för mycket, kan också förändra vissa resultat. Patienterna kan bli tillsagd att undvika dessa aktiviteter innan vissa tester. (Referens 1)

Bland de blodprover som kräver fasta är glukostolerans och fastande blodprover glukos och komplett lipidprofiler.

Fasta Instruktioner

Vårdgivare instruera sina patienter om hur förbereda sig för den specifika blodprover de har. Det är viktigt för patienterna att lyssna till och följa dessa anvisningar för att säkerställa riktigheten i sina testresultat. Om de inte måste patienterna varna laboratorietekniker ritningen deras blod. En förklaring av hur och varför de avvikit från sina anvisningar måste ges så att en läkare korrekt kan tolka eller rabatt testresultaten. Om det är någon förvirring om det korrekta förfarandet för fasta före ett blodprov är det viktigt att patienter frågar sina vårdgivare som ett förtydligande. Likaså, om inga instruktioner ges, bör patienter dubbelkolla att inga fasta krävs.

Undvika förvirring

Den federala regeringen har vidtagit åtgärder för att hjälpa patienter kommer ihåg det rätta fastan förfarandet före varje blodprov. Centers for Medicare och Medicaid Services (CMS) reglerar alla icke-forskningsrelaterade laboratorietester som utförs på människor i USA genom ett kliniskt laboratorium förbättring ändringar (cLIA), enligt Institutionen för hälsa och Human Services. Enligt CLIA, en skriftlig kopia av instruktioner om fasta eller andra åtgärder som skall följas innan någon moderat eller komplicerade blodprov måste ges till alla patienter som genomgår sådana tester.

Previous:nothing Next:vad är Adams äpple?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av armarna lukt på ett naturligt sätt
 • inte har äggledarna bort orsaken klimakteriet?
 • hur man använder en urinkateter för en kvinnlig
 • om tendinit hos barn
 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
 • hur man ska behandla en svår förkylning eller influensa
 • vad som gör testosteron?
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • puls och pulsoximetri information
 • korrekt förfarande med fasta före ett blodprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com