mögel lukt bortförande från en avfuktare

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-09
Köra en avfuktare i ditt hem, särskilt under den fuktiga sommaren, är avgörande för personlig komfort. Efter ett tag kan dock avfuktare utveckla en obehaglig lukt mögel. När detta händer, använd en tredelad strategi för att undanröja dessa lukter och hålla dem från att upprepas. Du kan använda objekt som förmodligen i ditt skafferi just nu

bort mögel lukter

vit vinäger, väteperoxid och bakpulver alla döda mögel och mjöldagg. De är också mycket effektiva när det gäller att ta bort mögel lukt. Det finns ingen anledning att använda blekmedel eller andra farliga kemikalier. Eftersom en avfuktare flyttar luft i hela rummet, vill du inte att det sänder farlig rök ändå.

Det första du bör göra är att rengöra vattentanken. Häll vinäger och väteperoxid i separata sprayflaskor. Blanda inte dem, eftersom blandning ska de två minskar deras effektivitet. Spray tanken noga med outspädd vit ättika. Låt det sitta i 10 minuter, skölj med rent vatten och torka den torr med en ren svamp eller trasa. Om det är tunga kalkavlagringar i tanken, upprepa med en andra tillämpning av ättika. Följ ättika ansökan med väteperoxid. Använd den outspädd, direkt ur flaskan. Låt det sitta, skölj och torka torrt. Tanken är nu helt ren och luktfri.

Efter att koppla ur avfuktaren, rengör kylbatterier genom tillämpning av ättika och väteperoxid på samma sätt som ovan. Ta bort filtret och rengör det med samma process. Använd alltid ättika först, eftersom väteperoxid kommer att ta bort vinäger lukt.

förebygga mögel lukter

För att förhindra mögel lukt från att återvända, sätta 2 msk. bakpulver i tanken varje gång den töms. Ibland spray kylbatterier och filter med väteperoxid. Det är luktfritt och enheten kan användas omedelbart. Efter dessa enkla steg kommer att hålla din avfuktare från att utveckla det mögel lukt.

Försiktighetsåtgärder

alltid bort strömmen till enheten innan rengöring. Vissa människor kan finna ättika lukt obehagligt. Även stark, vinäger helt ofarlig och lukt snart försvinner.

Previous:nothing Next:om tendinit hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa svininfluensan (H1N1) under vaccinet dröjsmål
 • rensar ut överbelastning i örat
 • hur ofta bör kvinnor se sina gynekologer?
 • negativa effekterna av vattensängar
 • Vilka är fördelarna med citron vatten?
 • kroppsdelar av en kvinna
 • varför framkalla läkare arbetsmarknaden?
 • Varför får jag rysningar när jag inte är kallt?
 • kan du ha implantation blödning & inte vara gravid?
 • om Dr.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com