om tendinit hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-08
Tendinit hos barn kan vara ett problem, särskilt för barn som är aktiva inom idrotten. Tendinit är inflammation i vävnader och senor som fäster muskeln till skelettet. I många fall är tendinit resultatet av överanvändning av muskler och anslutande senor i stora leder. Det är möjligt att ha tendinit på nästan varje del av kroppen där musklerna är fästa till ben, men den vanligaste aspekterna av detta villkor är patella (knä) tendinit, rotatorkuffen (axel) tendinit och Akilles (fotled) tendinit.

Du behöver:
vårdgivare
. IV.
blodet.

Achilles Tendinit

Enligt American Academy of Surgeons Osteopaedic hälsenan är den starkaste senan i människokroppen. Symtom på Achilles tendinit inkluderar lätta smärta som gradvis försämras med användning, påtagliga förändringar i benet hastighet, perioder då smärtan är svår längs senan, i synnerhet där den möter ben eller fotleden, och svullnad. Det är möjligt att förhindra denna typ av sport skada genom att välja skor som passar riktigt, stretching före utöva och inriktning på uppvärmning muskler inför fysisk aktivitet.

Patella Tendinit

Tendinit i knäet kallas patella tendinit. Knäskålen är benet som ofta kallas knäskålen. Denna form av tendinit är ofta resultatet av överanvända och overextending knäleden. Symtom på patella tendinit innefatta smärta och svullnad i knäleden, speciellt på morgonen. Enligt Nationwide Children's Hospital denna typ av sport skada är oftast förknippas med volleyboll och basket, där idrottaren regelbundet vändningar knäleden.

rotatorkuff Tendinit

Rotatorkuffen tendinit påverkar axelleden och är resultatet av felaktig mekanik i idrotter där kasta krävs eller upprepad axelrörelser krävs, såsom i simning. Enligt Children's Memorial Hospital, det främsta tecknet på rotatorkuffen tendinit är smärta i fronten och sidan av axeln. Lyft armen upp och över axeln kan resultera i skarp smärta i axeln och upp längs överarmen.

Diagnos

Diagnos tendinit i barn innebär ofta ett besök på en idrottsmedicin specialist eller ortoped. Enligt Children's Memorial Hospital, kommer läkaren att undersöka den skadade leden och testa rörelseomfång i leden. Läkaren kan kräva X-strålar, en datortomografi eller magnetkamera för ytterligare information. Dessutom kommer läkaren brukar be om en persons skada historia och nivå av fysisk aktivitet som involverar den drabbade leden.

Behandlingar

Behandlingar för tendinit i barn brukar innebära en kombination av metoder. Den första raden i behandling är vanligen ett recept på NSAID antiinflammatoriska smärtstillande, enligt Children's Memorial Hospital. Den andra raden med behandlingen är ofta sjukgymnastik som inkluderar ultraljud, massage och övningar för att stärka svaga muskler. Slutligen kan den sista raden i behandlingen kirurgi för att reparera några tårar på ligament eller brosk.

Previous:nothing Next:vad man ska leta efter när man köper hörselskydd

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger kalk sjukdom
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • Vad är PSA i blodet?
 • leverproblem under graviditeten
 • säkraste sättet att höja kroppens ph
 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • varför framkalla läkare arbetsmarknaden?
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
 • Graviditet & antidepressiv medicin
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com