plexus brachialis skador hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-11
Plexus brachialis skador hos barn kan vara resultatet av en skada under förlossningen. Brachialis hänvisar till arm och plexus hänvisar till nerver. Plexus brachialis är ett nätverk av nerver som styr kommunikation och rörelse från skuldra, arm, handled, hand och fingrar till hjärnan. Plexus brachialis skador hos barn är den vanligaste förlossningsskada som uppstår och är ofta resultatet av en svår förlossning och brott mot uppvisande av ett barn när han är född

Om

Enligt universitetet i Pittsburgh, inträffar plexus brachialis skada på cirka 0,3 till 2 födslar av 1000. Även denna typ av skada uppstår oftast i en överträdelse leverans är det också möjligt för ett barn att få en plexus brachialis skada i en normal förlossning ställning om halsen är böjd ur position. Dessutom är det möjligt för spädbarn som levereras via kejsarsnitt Om livmodern kontrakt och trycker på halsen och bogen upp mot huvudet.

Riskfaktorer

Det finns ett antal riskfaktorer i plexus brachialis skador hos barn. Enligt Cincinnati Children's Hospital, dessa riskfaktorer inkluderar en svår förlossning, barnet uppvisar axeln pressas mot mammans bäckenben, modern har diabetes, en stor bebis, utdragen förlossning, och brott mot barn. En annan riskfaktor kan vara en mamma som har haft flera förlossningar.

Diagnos

Diagnostisera ett barns eventuella skador vid tidigast möjliga tidpunkt är avgörande för återhämtning från skadan. Enligt universitetet i Pittsburgh, så snart ett meddelanden förälder att användningen av armen är i orätta händer bör en utvärdering planeras. Kliniskt kommer läkaren att undersöka och betygsätta utbud av rörelse och utnyttjande av de stora muskler som styr arm och hand. Barn kan börja läka på egen hand, som ett resultat av utvärderingar i intervall om 6 veckor är viktigt att följa återhämtningen eller för att avgöra om återhämtning sker

besläktade diagnoser

Sedan plexus brachialis skada normalt sett är relaterat. till födseln problem, det finns två andra relaterade diagnoser som bör allvarligt övervägas och utvärderas av medicintekniska leverantörer: ERB: s pares och Klumpke pares, enligt Cincinnati Children's Hospital. ERB: s pares är ett tillstånd där spinal livmoderhalscancer nerver kan vara inblandade och den naturliga position av handen och armen äventyras. Klumpke pares är en sällsynt skada då den nedre brachial äventyras och handen och fingrarna är förlamad.

Behandlingar

Behandling av plexus brachialis skador hos barn innebär både kirurgiska och fysiska eller arbetsterapi. Enligt universitetet i Pittsburgh, kirurgisk terapi för att reparera anslutningar nerver kan ske så tidigt som 3 månader från födseln och bör ske senast 12 månader efter förlossningen, eftersom det vid denna punkt musklerna kommer att ha vuxit för mycket för att kunna att göra några kirurgiska korrigeringar. Fysisk och arbetsterapi kan bidra till att stärka muskler och förbättra rotation axlar, armar, handled och hand.

Previous:nothing Next:är parabener används i hudkrämer skadligt?

Relaterade artiklar


 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • hur man kan stoppa svininfluensan (H1N1) under vaccinet dröjsmål
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • Graviditet & antidepressiv medicin
 • kan du få din tid direkt efter att bli gravid?
 • stetoskop diagnos
 • hur man förebygger kalk sjukdom
 • Hur man testar manlig fertilitet
 • lipotropic faktorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com