vad är orsakerna till plötslig högt blodtryck hos barn?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-30
Normalt blodtryck värden hos barn beror på storlek och barnets ålder. Det finns blodtryck medelvärden för spädbarn genom ungdomar, men antalet kan variera kraftigt och ändå vara i ett bra utbud. Men i alla fall kan god blodtryck nivåer leder till ett hälsosammare liv, medan för lågt eller för högt blodtryck hos barn kan ha liv-förändra effekter

Fakta

Vad exakt är blodtryck? När blodet färdas genom kroppen i artärerna, orsakar sammandragning av hjärtat en kraft mot dem kärlväggarna. Med varje takt av hjärtat, går trycket i artärerna upp, och sedan går ner mellan beats.

Identifiering

Högt blodtryck för barn vara det som har ett tryck som är högre än 90 till 95 procent av barn i samma ålder, kön och längd, enligt National Heart, Lung and Blood Institute. Med barn, kan flera saker leda till kraftiga svängningar i blodtrycket. Smärta från en skada kan orsaka en stegring uppåt. Drog-och alkoholbruk kan orsaka blodtrycksnivå hos ungdomar att gå upp, liksom rökning. Det finns några barn-och vuxna-vars blodtryck går upp när omkring medicinsk personal, som kallas "white-coat hypertension", enligt Mayo Clinic. Långfristiga högt blodtryck hos barn är ofta knutna till övervikt, enligt Kidshealth. org. Andra hälsoproblem som njurproblem kan bidra till högt blodtryck.

Överväganden

Men vad är hög? När blodtrycket mäts är resultaten levereras i två siffror. Den första är den högre siffra, desto systoliska takt. Den systoliska räntan är det tryck i artärerna när vänster kammare i hjärtat kontrakt och skickar blodet rusar genom systemet. Det diastoliska är det lägre antal, och mäter den minsta tryck då vänster kammare är avkopplande. Siffrorna visas som en över den andra, t. ex. 120/80. Blodtrycket mäts med hjälp av en blodtrycksmätare med manschett ut på biceps och ett stetoskop. För barn varierar blodtrycket varierar starkt beroende på ålder. Ett normala nivån för ett barn upp till 2 år gammal skulle vara en läsning av 80 systoliskt och ungefär två tredjedelar av numret för det diastoliska. För barn mellan 3 och 5 år, skulle de genomsnittliga trycket 99/65. För barn mellan 6 och 10, skulle den genomsnittliga blodtrycket 105/69 och från 11 till 14, skulle de genomsnittliga vara 114/76.

Effekter

Högt blodtryck innebär en extra belastning på cirkulationssystemet. Högt blodtryck kan orsaka skada på blodkärlens väggar, enligt American Heart Association. Likaså lämnas obehandlad, högt blodtryck kan leda till skador på vitala organ som hjärta och njurar. Om det går obehandlat, högt blodtryck kan så småningom leda till skador på hjärta, hjärna, njurar och ögon.

Överväganden

Den goda nyheten är högt blodtryck nivåer i de flesta barn, som är sällsynta att starta, kan styras genom kost och motion. Läkare kan föreslå viktminskning, ökad konsumtion av frukt och grönsaker, och minskade saltintag, enligt Kidshealth. org. Hålla sig i form, enligt Kidshealth. org är "nyckeln till både vikt och blodtryck kontroll. "

Previous:nothing Next:hur man skall avgöra vilket öra påverkas med svindel

Relaterade artiklar


 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • Bactroban kräm använder
 • fibromyalgi återhämtning
 • Vad betyder högt systoliskt och lågt diastoliskt tryck?
 • vad är så speciellt med Rh-negativ blod?
 • utveckling av Integumentary av fostret
 • estropipate vs östrogen
 • hur att hålla sig frisk medan i college
 • inte har äggledarna bort orsaken klimakteriet?
 • hur bli gravid snabbt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com