Vilka är de behandlingar för kronisk endometrit?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-23
Endometrit är en inflammation i livmodern foder, enligt National Institute of Health. Sjukdomen är förknippad med inflammatoriska sjukdomar eller PID, som också förvärrar den livmoderväggen tillsammans med andra kvinnlig fortplantning organ såsom äggledarna. Endometrit kan orsaka allvarliga medicinska tillstånd om de lämnas obehandlade

Du behöver:.
Hand sanitizer
. Tvätta händerna ofta.
.
Rör inte dörrhandtag i det offentliga, (använder arm eller annan kroppsdel för att öppna dörrar).
.
Täck munnen när du nyser eller hostar.
.

Orsaker

smittsamma bakterier röra sig uppåt genom slidan in i livmoderhalsen och livmodern leder till infektion och inflammation i livmodern foder. Endometrit och PID normalt orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar, eller sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia och gonorré. Preventivmedel såsom spiralen kan också bidra till sjukdomen. Kvinnor som douche kan öka risken för endometrit, vilket ändrar balansen mellan goda och skadliga bakterier i underlivet tarmkanalen.

Risker

Vissa faktorer ökar risken för endometrit och omfattar inte använda kondom, att vara kvinna under 25 som är sexuellt aktiva, att ha flera sexpartners, douching regelbundet, och har nyligen införts en spiral och en historia av endometrit.

Effekter

Biverkningar av endometrit omfattar onormal vaginal blödning, mag-dilatation, smärta i bäckenet, feber, smärta i korsryggen och smärta under tarmrörelserna. Smärta kan även kännas vid samlag och motion. Du kan ha problem med att kissa och erfarenhet oregelbundna menstruationer.

Varningar

Vänster obehandlade endometrit kan orsaka infertilitet på grund av skada på livmodern och andra kvinnliga fortplantningsorgan. Ektopisk eller Tubal graviditet kan uppstå när äggledarna är skadade och kan inte tillåta tillgång till livmodern.

Behandling

Antibiotikabehandling ges för att bekämpa smittsamma bakterier. Sjukhusvård kan behövas om du upplever kraftig smärta, är hiv-positiva eller gravid. Intravenös antibiotika kommer att ges tillsammans med perorala antibiotika. Över disk smärtstillande såsom Motrin eller Aleve kan rekommenderas för bäckensmärta. Drick mycket vätska för att spola ut infektionen.
Kirurgi är sällsynt, men om en böld har vuxit och spruckit i livmodern fodret, kan operation bli nödvändig för att stoppa blödningen.

Förebyggande /Lösning

Minska din risk för endometrit genom att begränsa sexuella partners och öva säker sex genom att använda latex kondomer. Undvik douching eftersom detta rubbar den naturliga balansen av bakterier i slidan. Få testas för en STD om du tror att du har utsatts för risker. Tidig behandling av sexuellt överförbara sjukdomar kommer att minska din risk för komplikationer.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för allergier och bihåleinflammation

Relaterade artiklar


 • håravfall från stress
 • hormonbehandling terapi
 • vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?
 • hur man startar fågelskådning för din hälsa
 • snabbast hem botemedel mot hemorrojder
 • Varför får jag rysningar när jag inte är kallt?
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • Effekten av brunnsvatten på tänderna
 • hur man använder en urinkateter för en kvinnlig
 • oralt vaccin biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com