bröst strålning frågor till läkaren

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-31
Utfrågning du har bröstcancer och behöver strålbehandling kan vara den svåraste nyheter i ditt liv. När du sitter i medicinsk kontor, kanske du också ur gängorna att tänka på de frågor som kommer att plågar dina vakna stunder tills nästa besök. Om du gör din forskning i förväg och gå i den förberedda kontoret, kommer din läkare att kunna tillbringa tid besvara dina frågor, minska din oro för vad du ska genomgå

före strålbehandling

Du kanske vill be din läkare varför han har välja strålning, i stället för kemoterapi eller en mastektomi, att behandla din bröstcancer. Han kan förklara exakt vad strålning är och hur det kommer att döda cancer. Fråga vad du behöver göra för att förbereda för att ta emot strålning, och om du behöver för att börja någon medicin tidigare.

Under strålbehandling

Rådgör med din läkare hur länge varje behandling kommer att ta och hur ofta du behöver behandlingar . Fråga honom saker som huruvida strålningen gör ont som du fortsätter att ha fler behandlingar. Vilka biverkningar, och de är kortsiktiga eller långsiktiga? Hon kommer att kunna berätta om de behandlingar som kommer att påverka din hud, och vad du kan göra om det gör det. Fråga vem du skall ringa om du har komplikationer, och vilka tecken och symtom kräver läkarens omedelbar anmälan. Fråga om du behöver göra någonting annorlunda med dina bröst i form av vård eller sexuell stimulering, och om du behöver olika behåar eller bröst stöd.

efter strålbehandling

När du har avslutat din strålning behandlingar du kommer att ha frågor att be din läkare om vad som är nästa. Fråga honom hur man handskas med känslor av att ha cancer, effekterna av strålning, och väntar. Vilka är de långsiktiga biverkningarna av behandlingarna? Är det något du kan göra för att stoppa dem eller göra att de blir enklare att hantera? Kommer strålning behandlingar påverka fertiliteten, och i så fall hur? Vad är oddsen behöver du en mastektomi? En av de sista saker du kan fråga din läkare hur länge du måste vänta för att se om den strålning som har styrt cancer eller ta dem i remission.

Tips

aldrig rädd att be din läkare vad som helst, även om du tycker det är en dum fråga. Oavsett hur små eller oviktiga du tror att din fråga är, om det är viktigt för dig, så måste du ställa den. Om du upplever några problem under strålbehandling, tveka inte att kontakta din hälso-och sjukvårdspersonal så livshotande komplikationer inte resultatet.

Previous:nothing Next:när att schemalägga ett cellprov

Relaterade artiklar


 • hur man administrerar en SITTBAD
 • hur man kanaliserar kraften i positiva affirmationer
 • actifed kyla och allergi säkerhet under graviditet
 • hur man bränner kalorier för att sänka kolesterol
 • hur man använder mederma under graviditeten
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • kroppsdelar av en kvinna
 • Risk för graviditet under klimakteriet
 • vad är orsakerna till atypiska cellprov?
 • mjälte fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com