fettsnål mat & kost

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-08
Av alla makronäringsämnen, innehåller fett mest kalorier per gram. Förenta staternas Department Jordbruksverket rekommenderar att äta högst 35 procent av din dagliga kalorier i fett. Mer fett än så här kan leda till att du tar in för många kalorier och vikt. Låg fetthalt livsmedel spelar en roll i att hålla ditt fettintag i schack

Fat funktion

fett ger dämpning för inre organ, främjar upptagningen av vissa vitaminer och hjälper till att hålla hormonsystem friktionsfritt. American Heart Association konstaterar att konsumerar för mycket mättade fetter och transfetter kan bidra till hjärtsjukdomar, högt kolesterol och cancer. Poly-och enkelomättade fetter, dock hjälpa till att reglera ditt kolesterolvärde och faktiskt förbättra din hälsa.

Varning

tillverkarna ofta lägga till extra socker, salt eller andra förtjockningsmedel för att öka smaken av fettsnåla produkter. Dessa tillsatser lägga kalorier-så även om en produkt har mindre fett, är det möjligt att det har mer kalorier. Kontrollera livsmedelsmärkningen att vara säker på "låg fetthalt" version är värt bytet.

Missuppfattningar

Låg fetthalt livsmedel såsom kakor, tårtor och chips har fortfarande kalorier-även om det det finns färre än originalet. Ibland tror folk att de kan äta mer av en produkt när den svingar "låg fetthalt" på etiketten. Styr dina portionsstorlekar för att styra din midja.

Expert recomendations

Att välja fettsnåla produkter som begränsar mättade fettet kan hjälpa ditt hjärta. American Heart Association och USDA rekommenderar att inte mer än 10 procent av ditt dagliga fett kalorierna kommer från mättat fett källor. Båda rekommenderar du försöker eliminera tidskrävande transfetter helt och hållet.

Alternativ

Håll några nyttiga fetter i din kost. Göra val som maximerar näringsvärde din snacks, snarare än att bara nå för en låg fetthalt, hög socker val. Swap olivolja för smör och mellanmål på nötter istället för chips.

Previous:nothing Next:enkla sätt att hålla sig frisk

Relaterade artiklar


 • hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • smärtlindring för osteoradionecrosis
 • psykologiska effekter av skolios
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • hur veta om du ska få n1h1 vaccin
 • vad är nicoderm CK?
 • fibromyalgi återhämtning
 • hur man förbereder din make för din död
 • negativa effekterna av vattensängar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com