hur det ska genomföras en alkoholism ingripande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-23
Staging en alkoholism intervention för ett älskat en är aldrig en lätt uppgift. När man arbetar med någon nära som är alkoholist, familjemedlemmar och vänner lider många känslor, från fruktan till ensamhet, ilska till hjälplöshet. Enligt Världshälsoorganisationen, alkoholism är en sjukdom som drabbar 140 miljoner människor världen över. Tänk hur många vänner och familjemedlemmar att antalet representerar! Den Faktum är att du är inte ensam, och det finns många resurser och yrkesverksamma tillgängliga och villiga att hjälpa dig genom iscensättningen av en alkoholism intervention.

Du behöver:
hand sanitizer
. Tvätta händerna ofta.
.
Rör inte dörrhandtag i det offentliga, (använder arm eller annan kroppsdel för att öppna dörrar).
.
Täck munnen när du nyser eller hostar.
.


1.
Bygg din supportgrupp.

Börja med att identifiera och tala privat med de personer med vilka alkoholist är känslomässigt närmast. Hålla gruppen till ett litet antal-3 till 6-för att hålla intervention situationen en känslig process, och att inte låta det komma ur kontroll. När du väljer vem de ska tala med, kom ihåg att de mest effektiva personerna kommer att vara de vars åsikter de alkoholhaltiga respekterar och bryr sig om, och de människor som han mest fruktar att förlora.
2.

Be om hjälp.

Kontakta en intervention specialist, om du känner att du behöver det. Han eller hon kommer att hjälpa gruppen i planeringsprocessen, och även vara där för att dämpa själva ingripande vid behov.
3.
Göra särskilda planer.

Plan med stor detaljrikedom vad ni vill säga till alkoholist. Skriv ner det på papper. Repetera högt för du behöver. Se till att vad du planerar att säga under insatsen inte är alltför negativ eller anklagande, men att det klart och ärligt kommunicerar hur alkoholistens missbruk och åtgärder har fått dig att känna.
4.
Gör din forskning.

Innan den egentliga ingripande är det absolut nödvändigt att gruppen forskar de olika alternativen av alkohol rehabilitering och behandlingshem. Ta hänsyn till finansiella kostnader, samt individuella behov alkoholhalt och hans familj. Kontakta så många faciliteter som du behöver för tills du hittar en som fungerar för dig, och genomföra all nödvändig före inresa pappersarbete, etc. Gör alla nödvändiga researrangemang och packa alkoholistens resväskan så att, om han är mottaglig för ingripande kan han genast fortsätta behandlingen.
5.
Håll ditt fokus.

Under själva ingripande, försök att vara så lugn som möjligt, och att följa till din ursprungliga planerna så bra du kan. Var beredd på många typer av känslor-ilska, svek, sorg, rädsla, men håll dig till dina vapen. Lean på resten av gruppen som stöd.
6.
Fullfölja.

Om efter interventionen är alkoholist mottaglig för påbörjar behandling, då har en i förväg utsedd person köra honom omedelbart till anläggningen eller flygplatsen-Det är viktigt att du inte tillåter tid förflyta, till andra känslor komma i vägen, och sinnen att förändras. Om alkoholhalten är inte mottaglig för idén om behandling, måste du vara beredd att fullfölja Oavsett vilken typ av ultimatum du sätter ut i ert anförande. Detta kan vara det svåraste du någonsin haft att göra, men det är det bästa valet i denna situation, och ofta, gör verklighet av separation från familj och nära vänner orsaka alkoholisten att ompröva och frivilligt söker hjälp.

tips och varningar


 • vara säker på att under planeringsfasen, innebär att alkoholhalten inte misstänker att en intervention är på gång.
 • Var medveten att det också finns många stödgrupper för familj och vänner till alkoholister. Den mest kända-Al-Anon-ger ett stöd för personer vars nära och kära kämpar någon form av missbruk.
 • Om alkoholhalten har någon historia av allvarlig ilska frågor eller våld, kan det vara säkrast att engagera en professionell interventionistisk.


 • Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för kronisk endometrit?

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra bakterier från att spridas via mat
 • test för DHEA
 • hälsosam kost för linda
 • fettsnål mat & kost
 • vad är orsakerna till öroninflammation hos barn?
 • virusskydd
 • Sarsaparilla rot & muskeltillväxt
 • korrekt förfarande med fasta före ett blodprov
 • Effekten av brunnsvatten på tänderna
 • vad man ska ta för Vicodin missbruk tillbakadragande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com