hur man administrerar en SITTBAD

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-21
En SITTBAD är blöt i varmt eller hett vatten som ofta är föreskrivna för att lindra smärtan av hemorrojder eller för att lindra svullna vävnader i samband med förlossning. Behandling av detta slag är oftast administreras med hjälp av endast vatten, din läkare kommer att informera dig om han vill att du ska lägga till medicinering eller andra ämnen till vatten. En SITTBAD är väldigt lätt att tillaga

Du behöver:.
Sitz bassäng
. Handdukar.


1.
Köp en sits bassäng på din lokala medicinska leverans butik eller sjukhus. Detta är en liten skålformad bassäng som passar på toalettstolen och kan användas för att administrera en SITTBAD. Om du inte har en bassäng, kan du förbereda en SITTBAD i en ren badkar.
2.
Fyll SITZ bassäng eller badkar med några inches varmt eller hett vatten. Vattentemperaturen kan variera beroende på sjukdom som kräver en SITTBAD. Kvinnor som nyligen fött barn, till exempel, kan inte tåla höga temperaturer på sina inflammerade känsliga vävnader. Människor som lindra klådan och smärtan av vaginala infektioner eller inre hemmorhoids kan ha nytta av varmare vatten i storleksordningen 100 grader C.
3.
Sänk dig själv på SITZ bassäng eller i badkaret så att perianala regionen kommer i kontakt med vattnet. Om en äldre eller på annat sätt handikappade personen använder ett badkar för en SITTBAD, se till att han har någon att hjälpa honom i och ur badkaret för att förhindra fallolyckor. Bär en tröja eller linda en handduk runt den övre halvan av kroppen för att undvika att få en förkylning.
4.
Administrera SITTBAD i 10 till 15 minuter för att ge stora möjligheter för blodet att flöde till inflammerade vävnader i perianala regionen. Din läkare kan rekommendera att du tar flera Sitz bad varje dag om symptomen är allvarliga.
5.
Använd en handduk för att torka din avgrunden efter att få ur badkaret eller stänga bassängen . Ansök medicinska salvor vid behov.


Previous:nothing Next:interstitiell cystit hos barn

Relaterade artiklar


 • hur ofta bör kvinnor se sina gynekologer?
 • ungdomar viktminskning & motion
 • orsakerna till främre nedre vänstra buksmärta
 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • Vilka är fördelarna med wild yam root?
 • vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?
 • kan en graviditet bestämmas under en cellprov?
 • vad gör recept nummer innebär i glasögon?
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • blodpropp risk i unga kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com